Mumcu: "Mali disiplinin kalitesi yüz kızartıcı"

İstanbul - (AA) Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Mali disiplin dediğiniz tablonun kalitesi yüz kızartıcıdır" dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) siyasi parti liderleriyle düzenlediği toplantıda konuşan Mumcu, bir siyasi parti ya da hükümet programının ekonomi konusundaki hedefinin rekabeti korumak ve haksız rekabeti önlemek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sürdürülebilir politikalar izlemediğini ileri süren Mumcu, bugün uluslararası rekabet ortamında varmış gibi gözükülmesinin arkasında yatan nedenlerin kendi tabii kaynaklarını ve insan ömrünü kullanması olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Mumcu, son 5 yıl içinde programın en çok alkışlanan boyutunun mali disiplin olduğunu belirterek, "Mali disiplin dediğiniz tablonun kalitesi yüz kızartıcıdır. Yegane kalite unsuru, faiz dışı fazla hedefini tutturmaktaki başarısıdır. Bu başarı da, sadece ve sadece geniş halk kesimleri üzerinde uygulanan sömürünün bir sonucudur. Bu program içinde çiftçiden sanayiciye kadar üretici kesimler dezavantajlı kılınmıştır" dedi.

"Aşırı değerli YTL" politikasının sürdürülebilir bir şey olmadığını, "finanse edildikçe cari açık sorun olmaz" gibi bir cümlenin hiç bir dilde mantıklı olarak kabul edilemeyeceğini söyleyen Mumcu, birikmiş cari açığın yarattığı riskin ortada olduğunu kaydetti.