Mumcu, 'terörist bir saldırı'

ANKARA (İHA) - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Danıştay'a karşı yapılan saldırıyı 'terörist bir saldırı' olarak nitelendirirken, kimsenin bu olay üzerinden kendisine siyasi fayda ummaya kalkmamasını istedi.

Anavatan Partisi Grubu bugün TBMM'de toplandı. Genel Başkan Erkan Mumcu, konuşmasına Danıştay Başkanlığı'na yapılan saldırıyı değerlendirerek başladı. "Bu bir terörist eylemdir" diyen Mumcu, bunun toplumda bir kamplaştırma ve milleti bölme girişimi olduğunu ifade etti.

Mumcu, "Nifak tohumları ekme girişimleridir. Bu olayın arkasından yürütülen tartışmalarda bu nifak tohumlarının ekilebilmesine fırsat tanıyacak, yol açacak beyanlarda bulunma keyfiliğine soyunmamalıdır. Şu andan itibaren yapmamız gereken şey devletin, ülkenin bütünlüğü, milletin kardeşliği konusunda üzerine düşen her şeyi yapmaya ehil olduğu, yeterli olduğu ve ülkenin tepesinde, ülkenin zirvesinde, iktidarıyla muhalefetiyle milletin birliğini, devletin birliğini, ülkenin huzurunu, selametini korumaya dönük kesin bir kararlılık, işbirliği olduğunu göstermektir. Yapmamız gereken budur. Bu kaplaştırmadan, bu kutuplaştırmadan medet umanlar olayı kendilerine göre yorumlayacaklar, kendi işlerine geldiği biçimde tahrik edici biçimde açıklamalar yapmaya devam edeceklerdir. Ama bize düşen şey milletin birliği, ülkenin bütünlüğü, milletin kardeşliğidir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mumcu, sağduyulu ve soğukkanlı olunması gerekliliğinin altını çizerek, "Bu eylemin savunulacak bir tarafı yoktur. Biz bu eylemi, bu eylemi gerçekleştirenleri, bu eylemin arkasında duranları nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz. Sadece bu eylemi planlayanlar, gerçekleştirenler değil, bu eylem üzerinden kendilerine siyasi fayda umanları da nefretle lanetliyor, kınıyoruz" dedi.