Mumcu'dan Başbakan'a hodri meydan

Ankara (AA)- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Sayın Başbakan benimle beraber bir televizyon programına çıkar, neyi ispat etmemi isterse, ben de ispat ederim. Eğer ispat edemezsem bu ülkeyi terk ederim" dedi.

Mumcu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Şehitler Haftası dolayısıyla Çanakkale'de şehit olan Yüzbaşı Mehmet Tevfik'in yazdığı mektubu okuyan Mumcu, grup toplantısına katılanlarla, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyan Mumcu, "Bunu bilenlere saygı duyuyorum, unutanlara da hatırlatmakta yarar görüyorum. Bu ülke, istiklalini yüzyıllar boyu ağır bedeller ödeyerek elinde tutmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin grup toplantılarının "sövgüyle ve hakaretle başlayıp bittiğini" öne süren Mumcu, "Anlaşılan muhalefet olmasaymış, daha iyi idare ederlermiş. Milletin iktidara verdiği emanet yetmezmiş gibi, kötü giden şeylerin sorumluları muhalefetmiş. Kıskananın gözü çıksın. Yeter ki bu gözlerimiz, milletin mürüvvetini, saadetini görsün" diye konuştu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın dün Genel Kurul'da söylediği sözlere değinen Mumcu, "Şerefsiz gibi babalanmalarla olmaz. Söylerken bile yüzünüz kızarıyor. Söylerken, kulaklarınıza kadar kızardığını televizyon ekranlarından herkes görüyor. Yazık... Milletimiz sizi bu halde görmemeliydi" dedi. Mumcu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir daha ağzınıza şeref kelimesini almayın, yakışmıyor. Renkli tablolar ortaya çıkaracak hususların ispatını istiyorsanız hodri meydan... Sayın Başbakan benimle beraber bir televizyon programına çıkar, neyi ispat etmemi isterse, ben de ispat ederim. Eğer ispat edemezsem, bu ülkeyi terk ederim. Ama bir şartla; ispat edersem bunun muhatabında mükellefiyeti ne olacaktır, bunu da duymak isterim."

Reklam
Reklam