Mumcu'dan Küçükaliye'e "hayırlı olsun"

ANKARA(ANKA)-Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, son günlerden partisinden ayrılanlara yönelik yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Mumcu, kendisine istifasını sunan eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen için "güle güle" derken, İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali için de "hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Erkan Mumcu, Göksal Küçükali'nin istifasıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "İnşallah kendisi için hayırlı olur, milletimiz için de hayırlı olur. Partimiz için hayırlı olacağından da en küçük bir kuşku duymuyorum" dedi. Mumcu, Küçükali'nin istifa gerekçesine bir anlam veremediğini belirterek, "Zaten cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda partiler grup kararı alamazlar. Diğer yandan Anavatan Partisi ne bugün ne geçmişte milletvekillerinin iradesini ipotek altına alıcı hiçbir girişimde de bulunmamıştır" dedi. Mumcu, "Bir istifa daha gerçekleşirse grubun düşebileceği yönünde yorumlar var. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz gelinen noktayı" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

Reklam
Reklam

"Tebessümle değerlendiriyorum. Çünkü biz Anavatan Partisi grubu olarak grup olmanın bütün yükümlülüklerini, bütün sorumluluklarını taşırken ne yazık ki 2 nedenle; 1-AKP ve CHP'nin bir araya gelerek, bir koalisyonla çıkardıkları yasalar ve ortaya koydukları Meclis tatbikatı dolayısıyla hiçbir kıymetini görmedik. Bize sadece yükü kaldı. Meclis Başkanvekili seçimini mesela hukuka aykırı bir biçimde iki parti anlaşarak kendi aralarında paylaştılar ve bu ülkenin demokratik kamuoyundan da çıt çıkmadı. Yani buradan, her gün köşelerinde demokrasi ve hukuk yazan demokrasi savunucularına selam olsun. Yaz günü toplanıp bir RTÜK koltuk paylaşımı yaptılar kimse ‘bunun çok ayıp bir şey olduğunu, bunun teamüllere yakışmayan bir şey' olduğunu söylemedi."