Mumcu'nun "timing" sıkıntısı

ANKARA(ANKA)-Anavatan Partisi, başlatacağı reklam kampanyası için zamanlama sıkıntısı yaşıyor.

Hem seçim startını vereceği hem de başta Alevilere yönelik radikal önerilerin yer alacağı projelerin de içinde olacağı tanıtım atağı için bizzat Genel Başkan Erkan Mumcu çalışıyor.

Ancak partinin hazine yardımı için başlattığı hukuk mücadelesi halen Danıştay'da sürdüğü için ekonomik olarak önünü göremeyen genel merkez, sınırlı kaynaklarını en rasyonel biçimde kullanmayı hedefliyor. Bunun için de kampanyanın beklenen etki ve verimi sağlayabilmesi, Ankara'nın siyasi gündemine kurban gitmemesi için en doğru zamanlama peşinde.

Reklam
Reklam

Daha önce ilkbaharda startı verileceği parti içinde konuşulan reklam kampanyası konusunda bir Anavatan Partisi'nin bir kurmayı şu değerlendirmede bulundu:
"Başka partiler gibi çok geniş imkanlarımız yok. Bir atımlık barutumuzu çok iyi ve en verimli şekilde kullanmak istiyoruz. Önce yaparsak seçime kadar kampanya etkisini yitirebilir ve unutulur. Yakın zamanda yaparsak cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çankaya'ya kim çıkacak tartışmalarının gölgesinde kalır. Sonrasında olursa ise bu sefer yeni bakanlar kurulu, hükümet içi dengeler nedeniyle arka planda kalabilir. Bunları beklersek bu seferde AKP'nin baskın seçim ihtimali gerçekleşirse geç kalmış olacağız."

Erkan Mumcu'nun genel başkan seçilmesinin ardından TBMM'de grup kuran Anavatan Partisi, CHP ve AKP'nin Hazine yardımına ilişkin yasayı değiştirmesi üzerine hukuk savaşı başlatmıştı. Halen Danıştay'da süren davada Anavatan Partisi'nin kazanması durumunda parti en az hazine yardımı alan Genç Parti kadar yardım alabilecek. GP'nin yaklaşık 8.5 milyon YTL aldığı ve seçim yılında bu yardımın yasa gereği iki katı yapılacağı dikkate alınırsa Danıştay'da zafer kazanması durumunda Anavatan Partisi derin bir nefes alacak.

Reklam
Reklam