MÜMDER ‘Güvenli İnternet Hizmeti’ni destekliyor

Antalya Mühendis ve Mimarlar Derneği (MÜMDER), halk arasında sansür olarak bilinen fakat kullanıcıların isteği doğrultusunda...

Antalya Mühendis ve Mimarlar Derneği (MÜMDER), halk arasında sansür olarak bilinen fakat kullanıcıların isteği doğrultusunda hizmet verecek olan ‘Güvenli İnternet Hizmeti’ adındaki internet filtreleme sistemi projesini desteklediklerini açıkladı.

MÜMDER tarafından yapılan açıklamaya göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet servis sağlayıcılar tarafından 22 Ağustos 2011 tarihinden itibaren başlatılacak ‘Güvenli İnternet Hizmeti’nin geç kalınmasına rağmen geç bile kalındığı belirtildi.
Çağın en güçlü kitle iletişim araçlarından biri olan internet, dünya üzerindeki sınırsız bilgi kaynağından istifade edilmesine olanak sağladığını belirten açıklamada, internetin insanoğlunun ihtiyaç duyduğu bilgiye en kısa zamanda ulaşmasını sağlamakta olduğu belirtildi. İnternetin olumsuz yönlerinin de olduğu ifade edilen açıklamada, başta ahlaksız içerikler olmak üzere, uyuşturucu, alkol, kumar-bahis, hırsızlık ve yasadışı örgütlerin teşhirleri gibi tehlike içerikli olumsuz yanlarının da bulunduğu ifade edildi.
İnternet üzerinden yayınlanan tehlikeli yayınların ahlaki değer, kültür ve inancın üzerinde tahribatlara yol açtığının bir çok bilimsel araştırmayla ortaya çıktığı söyleyen açıklamada, yapılan bu araştırmaların, tehlike içerikli yayınların internetin en geniş katılımcı kitlesi olan çocuk ve gençlerin, milli-manevi inanç sistemlerini tahrip ettiğini ortaya çıkardığına dikkat çekildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz