Mümtaz'er Türköne: Böyle bir kurumda görev yapmak büyük bir onur

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, böyle bir kurumda görev yapmanın büyük bir onur olduğunu söyledi.
Türköne, "Bu atama Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdiri ve teveccühü. Böyle bir kurumda görev yapmak büyük bir onurdur. Atatürk, Türkiye'nin ortak değeri, ortak paydası. Türkiye'nin birlik ve bütünleştirici unsurlara çok ihtiyacı var. Atatürk, bizlere miras olarak herhangi bir dogma bırakmadığını, aklı ve bilimi rehber edinmemizi öğütlüyor. Türkiye de akıl ve bilimin önderliğinde zaten ilerliyor. Modern, medeni dünyanın bir parçası haline geliyor. Bize düşen Türkiye'yi birleştiren, bütünleştiren dinamiklere kuvvet kazandırmak, bunları teşvik etmek." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz