Münazara Yarışmasında 50. Yıl İlköğretim Okulu Birinci Oldu

Samsun'un Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından okullar arasında düzenlenen münazara yarışmasında 50....

Samsun'un Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından okullar arasında düzenlenen münazara yarışmasında 50. Yıl İlköğretim Okulu birinci oldu.

Yarışmaya 26 ilköğretim okulu katıldı. Yapılan ön elemelerde finale kalan Kızılırmak İlköğretim Okulu ile 50. Yıl İlköğretim Okulu, Belediye Kültür Merkezi'nde yarıştı. Yarışmaya Kaymakam Ali Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, "Münazaralar, öğrencilerimize düşünme, düşündüğünü savunabilme, kendi gibi düşünmeyenleri de sabırla dinleyebilme becerisi kazandıran aktif bir öğrenme etkinliğidir. Münazara yarışmalarının öğrencilerimizin kendilerini çok yönlü olarak ifade etmelerine, sözel yeteneklerini geliştirmelerine ve özgüven kazanmalarına olanak sağladığını görmekteyiz. İlköğretim okulları arası yapılan münazaralarla buraya kadar gelen ve okullarını temsil etmeye hak kazanan bu öğrencilerimizi de tebrik ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Finalde Kızılırmak İlköğretim Okulu "Örf, adet ve gelenekler gelişmenin önünde engeldir", 50. Yıl İlköğretim Okulu ise "Örf, adet ve gelenekler gelişmenin önünde engel değildir" tezini savundu. Münazara yarışmasında Bafra 50. Yıl İlköğretim Okulu birinci, Kızılırmak İlköğretim Okulu ise ikinci oldu. Birinci olan öğrenciler 5 adet yarım altınla ödüllendirilirken, ikinci olan Bafra Kızılırmak İlköğretim Okulu'na ise 5 adet çeyrek altın verildi.

Yarışmada puan üstünlüğüne göre 3. olan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerine 5 adet 1. gramlık altın verildi. 1, 2 ve 3. olan okulların öğretmenleri de 3 adet çeyrek altınla ödüllendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: