Münih'te Sadık Ahmet camii açıldı

MÜNİH (İHA) - Hayatını Batı Trakya Türkleri'nin haklarını savunmaya adayan Batı Trakya Türk Toplumu lideri merhum Dr. Sadık Ahmet'in adı bundan böyle Münih'te yeni açılan bir camide yaşatılacak.

Batı Trakya Türkleri Aile Birliği'nin yeni lokali ile Dr. Sadık Ahmet Camii'nin ibadete açılışı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Açılışa Münih Başkonsolosu Abdurrahman Bilgiç, camiye adı verilen Dr. Sadık Ahmet'in oğlu Levent Sadık Ahmet, sivil toplum örgütü temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Başkonsolos Bilgiç, yaptığı konuşmada, Batı Trakya Türk azınlığının soydaşlarımızın geriye bakmaksızın ileriye doğru emin adımlarla, büyük çaba ve zahmetle yürüttükleri çabayı desteklediklerini belirterek, "Batı Trakya için hayatı boyunca mücadele veren örnek insan Dr. Sadık Ahmet'in ölümsüz ismi, açılışını yaptığımız bu cami ile yaşayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Münih'te yaşayan Batı Trakya Türkleri'nin kimlik ve kültürlerini korumak amacıyla faaliyet gösteren Batı Trakya Türkleri Aile Birliği'nin Dernek Başkanı Hüseyin Özkan, yaptığı konuşmada, "Yıllardır Batı Trakyalı soydaşlarımızın ezilmemesi, dostluk içinde el ele var olmaları için uğraşmaktayız. Yepyeni atılımlarla kurduğumuz Araştırma Bilim Merkezleri faaliyet verecektir" diye konuştu. Özkan, cami yapımında gönüllü olarak yapım işlerini üstlenen İlyas Topal'a da teşekkür etti.