Munzur Gözelerine Tesis Yapımı Hakkında Suç Duyurusu

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2003 yılında doğal sit alanı ilan edilen Munzur Gözeleri'ne tesis yapan şirket...

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2003 yılında doğal sit alanı ilan edilen Munzur Gözeleri'ne tesis yapan şirket ve yapı izni veren kurum çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Av. Barış Yıldırım, Ovacık ilçesinde bulunan efsanelere konu olmuş Munzur Gözeleri bölgesinde su şişeleme tesisi yapan Munzur AŞ'ye ve burayı korumakla görevli memurlar hakkında, "Görevi Kötüye Kullanma, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçlamalarıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan Yıldırım, Munzur Suyu'nun kaynağı durumunda bulunan ve 2003 yılında Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile birinci derecede doğal sit alanı ilan edilen Munzur Gözeleri'nde ciddi bir tahribat bulunduğunu dile getirerek, "Birinci derecede doğal sit alanlarında ticari ve turistik hiçbir faaliyetin bulunmaması gerekmekte olup anılan alanlarda kesin yapı yasağı bulunmaktadır. Bu duruma rağmen gerekli koruma amaçlı tedbirleri almayan görevliler hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: