Munzur’a 5 bin yavru balık bırakıldı

Tunceli'nde Munzur çayına törenle 5 bin yavru alabalık bırakıldı. Munzur'a balık salınımı devam edecek. İlerleyen...

Tunceli'nde Munzur çayına törenle 5 bin yavru alabalık bırakıldı. Munzur'a balık salınımı devam edecek. İlerleyen aylarda Munzur'a bırakılan yavru balık sayısı 40 bine çıkarılacak.

Orman ve Su işleri Bakanlığı'na bağlı Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Mehmet Fehmi Yüksel, kırmızı pullu alabalıkların Munzur çayına bırakılması için düzenlenen törene katıldı. Yüksel, “2007 yılında Munzur çayında yakaladığımız 80 adet anaç alabalığı Trabzon Maçka’da bulunan kırmızı pullu alabalık üretme istasyonuna götürdük ve bugüne kadar ürettiğimiz 40 bin yavru alabalıktan bugün 5 bin adedini Munzur’a salıyoruz. Hedefimiz; bu yıl içinde Munzur çayına üretilen 40 bin alabalığın tamamını salmak. Bu, aşama aşama gerçekleşecek. Her defasında 5 ile 10 bin arasında kırmızı pullu alabalığı Munzur suyuna salacağız. 2013 yılında ise hedefimiz; 200 bin adet alabalık üretmek ve bu balıkların tamamını Munzur’a bırakmaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Ovacık Kaymakamı Ahmet Türköz, nehre bırakılan yöreye has balıklarını Munzur’a yararlı olmasını ve bereket getirmesini istediklerini söyledi.

Trabzon Maçka’de üretilen 5 bin yavru alabalık, Ovacık ilçesi yakınlarında Munzur çayına bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: