Muradiye YİBO süresiz kapatıldı

VAN (İHA) - Van'ın Muradiye İlçesi'nde bulunan Muradiye Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) süresiz kapatıldı. Geçen yıl duvarlarında meydana gelen çatlamalar nedeniyle bir hafta erken tatil edilen YİBO, 2004-2005 eğitim öğretim yılının ilk haftasında tatil edilirken, 2. hafta da Van Valiliği'nin kararıyla depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile süresiz kapatıldı.

Bayındırlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerden sonra hazırlanan raporun cevabı gelmezken, 520 öğrencisi bulunan okul, 3 aylık yaz tatili süresince onarılmadığı için 2004-2005 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında tatil edilmişti. Bir haftalık tatilden sonra okullarına gelen öğrenciler, okullarının süresiz tatil edildiğini öğrendiler. Öğrenciler ve beraberinde bulunan veliler, 3 aylık yaz tatili süresince onarılmayan okulun süresiz kapatılmasına tepki gösterdiler. Maddi durumlarının iyi olmadığını belirten veliler, çocuklarının uzak yerlerde bulunan okullara gidemeyeceklerini ve öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması gerektiğini kaydettiler. Tekrar

Reklam
Reklam

köylerine dönen öğrenciler, derslerinde geri kalmamak için depreme dayanıklı bir okulda eğitim görmek istediklerini belirttiler.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Çelik ise, YİBO'nun durumunu değerlendirmek amacıyla yaptıkları toplantıda, Vali Mehmet Niyazi Tanılır'ın, bir öğrencinin hayatının kendisi için daha önemli olduğunu belirttiğini aktardı. Çelik, öğrencileri, bu sonu belli olmayan okulda okutamayacağını ifade ederek, okulu, durumu belli olana kadar kapattıklarını söyledi.

Okulun kullanıma açılmasına kadar öğrencilerin, taşımalı bir şekilde yakın ilçelerde bulunan YİBO ile Pansiyonlu İlköğretim Okulları'na (PİO) gönderilmesi için İlçe Milli

Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalara başladığı belirtildi.