Muradiye'de hasta kurtarma operasyonu

VAN (İHA) - Van'ın Muradiye İlçesi'nde köy yolunun kar yüzünden kapalı olduğu için ilçeye getirilemeyen 2 çocuk, 6 saatlik kurtarma operasyonu sonucunda Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kapanan Sabunsatan Köyü'nde öğretmenlik yapan Hüsamettin Karataş, rahatsızlanan 16 aylık Berat ve 40 günlük Serhat isimli çocuklarını Devlet Hastanesi'ne getiremeyince, Kaymakam Ömer Sağlam'dan yardım istedi. Kaymakam Sağlam'ın talimatı üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği ve sağlık ekipleri, paletli araçla saat 09.00'da yola çıktı. Uzun süre yapılan çalışmalar sonucunda Devetaş Köyü'ne ulaşan ekipler, burada kendilerine ikram edilen tandır ekmeğiyle otlu peynir yiyerek yola çıkmaya hazırlanırken, ambulansın tekerleği patladı. Havası tam olarak inmeyen tekerle Sabunsatan Köyü'ne giden ekipler, hasta çocuklara ilk müdahaleyi yaptı. Patlak tekerleği değiştiren ekipler, hasta olan Berat ile Serhat'ı alarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne getirdi.

Reklam
Reklam

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan çocukların babası ve vekil öğretmen Hüsamettin Karataş, yolların kapalı olması nedeniyle kaymakamdan yardım istemesi üzerine ekiplerin hemen çalışmalara başladığını kaydetti. Karataş, "Bebeğimiz 40 günlük olduğu için yaya olarak yollara çıkamadık. Akşam çocuklarımdan biri baygınlık geçirdi ve bizi çok korkuttu. Çocuklarda sürekli ateş, kusma ve ishal var. Umarım önemli bir şeyleri yoktur" dedi.