Muradiye’de Sodes Projeleri Tanıtımı Ve Sodes Müzik Topluluğu Konseri

Van’ın Muradiye ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘İlklere Merhaba, Yetenek Biziz, Herkes İçin Eğitim’...

Van’ın Muradiye ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ‘İlklere Merhaba, Yetenek Biziz, Herkes İçin Eğitim’ konulu projelerinin tanıtımı yapıldı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Van Valiliği koordinasyonunda Muradiye Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen SODES projelerinin tanıtım programına İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, siyasi parti temsilcileri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve ilçe halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından koordinatörü Sait Emirbilek tarafından slayt gösterisi eşliğinde ‘Herkes İçin Eğitim, Muradiye'de İlklere Merhaba, Yetenek Biziz’ projelerinin tanıtımını yaptı. ‘Herkes İçin Eğitim’ projesiyle 11 köy okulu modern anasınıflarına kavuşturduklarını ifade eden Emirbilek, ‘İlklere Merhaba’ projesi ile Muradiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nun tiyatro-konferans salonuna çevrildiğini belirtti. Aynı proje kapsamında 30 fakir öğrenciye piyano, keman, gitar, bağlama, flüt, vurmalı çalgılar eğitimi verildiğini de söyleyen Emirbilek, ‘Yetenek Biziz’ projesinde ise 5 okul ile Şehir Stadyumu’na voleybol, basketbol sahaları yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Projelerin tanıtımından sonra öğrencilerden oluşan ‘İlklere Merhaba Projesi Müzik Topluluğu’ sahne aldı. Öğrencilerin keman, piyanoyu, gitarı ve diğer müzik aletlerini 3 ay gibi kısa bir sürede çalmaya başlamaları salondakilere büyük keyif verdi. Müzik dinletisi sonunda kursiyer öğrencilere hediyeleri İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat tarafından verildi.

Öğrencilerin hediyelerini veren İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, SODES projelerinin uygulanmasında finansmanı sağlayan Kalkınma Bakanlığı’na, Van Valiliği’ne ve projelerin uygulanmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür etti. Tanrıkulu, “Küçük dokunuşlarla büyük hayalleri gerçekleştirmek için bu işe başladık. Özellikle bu müzik programında şunu hepimiz gördük ki, öğrencilerimiz çok yetenekli ve istekli, eğitmenlerimiz çok mahir ustalardır. Çalınması çok zor olan ve uzun bir süreç isteyen keman, piyano gibi müzik aletlerini 3 ay gibi kısa bir sürede öğrencilerimizin çalmaya başlıyor olması umut kaynağıdır. Sanatsal alanda bu faaliyetlerin geniş kitlelere ulaşması için daha fazla gayret etmelerini istiyorum. İyi ki müzik aletlerini almışız ve bu gençlerimizin kullanımına sunmuşuz. Projelerin uygulanması ve yürütülmesinde emeği geçen tüm eğitmenleri, kursiyerleri, çalışanları tebrik ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: