Murat Akgiray: “yüksekova’da Mağaza Açmak İstiyoruz”

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, barış süreci ile birlikte Doğu’da yatırımların artacağını düşündüklerini belirterek,...

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, barış süreci ile birlikte Doğu’da yatırımların artacağını düşündüklerini belirterek, “Hakkari’de, Yüksekova’da mağaza açmak istiyoruz. Belki bu gelişmelerin sonunda olabilir” dedi.

Bimeks, Swiss Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla 2012 yılını değerlendirip, 2013 yılına dair hedefleri ve sektör beklentilerini paylaştı. Yapılan değerlendirmede, Bimeks’in 2012 yılında, m2 başına net satış tutarının 13.400 TL (? 7.500 USD ) ve net satışlarının toplamının 495 milyon TL olduğu, satışlarda son 3 yılda ortalama büyüme oranının ise 29 olarak gerçekleştiği belirtildi. Bimeks’in 2013 hedefleri arasında ise 52 şehirde, 100 mağaza ile 51.000 m2 satış alanında 250 yeni istihdam oluşturmak ve internet satışında yüzde 50 büyümemim yer aldığı, ciro hedefinin ise 650 milyon TL olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

2012 yılının Bimeks için büyüme açısından güzel bir yıl olduğunu dile getiren Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, “Gözükmeyen birçok şey var yaptığımız. Yaptığımız yatırımların meyvesini 2013 yılında toplayacağımıza inanıyorum. 500 milyona yakın bir ciromuz oldu. 2013 döneminde yüzde 30 civarında bir artış hedefliyoruz” diye konuştu.

Toplantı sonunda yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Akgiray, “Bizim stratejimiz Türkiye’nin her yerinde coğrafya olarak yayılmak. Daha çok mağaza açıp, rakiplerimizi sıkıştırmak değil, tam tersi bizim mağazalarımız müşteriye erişim merkezi gibi. Şehirlerin büyüklüğüne, nüfusuna, ilçelerin büyüklüğüne ve nüfusuna göre belli bir kapasiteye eriştikten sonra mutlaka biz orada mağaza açmak istiyoruz. Mağaza açılışı kendi mağazamız olabilir, ya da franchise ortağımızın olabilir” şeklinde konuştu.

“Bimeks olarak, bir teknoloji perakende zincirini belki satın alabileceğini söylediniz. Bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz?” sorusu üzerine ise Akgiray, “Bir isim veremem, tarif de edemem. Belli olması uygun olmaz. Biz istiyoruz. O değerin bir karşılığı var. Uygun olursa alırız. Bimeks’in büyümesi, şirket almak veya büyük mağazalar açmak üzerine kurulu değil” dedi.

Reklam
Reklam

Akgiray, barış süreci ile birlikte Doğu ve Güneydoğu’nun yatırımcılar için cazip hale geldiğini belirterek, “Yalnız Bimeks için değil, tüm sektör ve tüm Türkiye için Doğu ve Güneydoğu’da daha hızlı gelişme olacağını düşünüyorum. Terör yüzünden gelişmeyen ekonomiler var. Hakkari’de, Yüksekova’da mağaza açmak istiyoruz. Ama açamadık bugüne kadar, talip de olmadı. Belki bu gelişmelerin sonunda bu imkan dahilinde olabilir. Barış süreci bizi etkileyecek, herkesi olumlu etkileyecek. Sabırsızlıkla olsun diye istiyoruz biz tüccarlar olarak” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: