Murat Belge: İdris Küçükömer, Hatalarının Farkına Varmış

Gazeteci-Yazar Bedii Faik Akın’ın, ünlü iktisat profesörü İdris Küçükömer’in Talat Aydemir’e destek verdiği yönündeki ifadelerini...

Gazeteci-Yazar Bedii Faik Akın’ın, ünlü iktisat profesörü İdris Küçükömer’in Talat Aydemir’e destek verdiği yönündeki ifadelerini değerlendiren Gazeteci Murat Belge, bu düşüncenin doğru olduğunu ancak Küçükömer’in yaptıklarının yanlışlığını anlayıp, bazı çevrelerde bu hatasını dile getirdiğini söyledi.

Küçükömer’in darbe yanlısı olmadığını, sol düşüncesinden dolayı farkından olmadan Aydemir’e yakınlık gösterdiğini belirten Belge, “Talat Aydemir’in sol darbe yapma düşüncesini anladıktan sonra, Küçükömer yaptıklarının yanlış olduğu kanaatine varıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Küçükömer’in ‘Türkiye’da sol sağdır, sağ da soldur’ tezini bu tecrübe sonrası ortaya attığını ifade eden Belge, “Talat Aydemir’in darbe girişimlerinin ardından Küçükömer, bir masada Murat Sarıca’ya ‘ben ne halt ettim’ diye yakınmış.” şeklinde konuştu.

Küçükömer’in yaşadığı tecrübelerin, ona akademik kimliğini kazanmasında önemli rol aldığını vurgulayan Belge, “Bir dönem ciddi ilişkileri varmış. Küçükömer hatasını anlayınca Aydemir’den uzat durmaya çalışmış.” ifadelerini kullandı.

Bedii Faik Akın, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na verdiği röportajda, 1963 yılında idam edilen Talat Aydemir’in sivil kesimlerle temasını ünlü iktisat profesörü İdris Küçükömer’in sağladığını belirtmiş, “Ankara’yı bilemem ama İstanbul’da İdris Küçükömer en fazla görüştüğü kişiydi. Onunla beraber planlıyordu işi. Talat Aydemir’i İdris Küçükömer her yere sokmaya çalıştı.” ifadelerini kullanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: