Murat Bostancı'nın Hedefi JWRC Şampiyonluğu

Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'na (JWRC) katılan ilk Türk pilot olan Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı, önümüzdeki yıl şampiyon

Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'na (JWRC) katılan ilk Türk pilot olan Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı, önümüzdeki yıl şampiyon olmak istediğini belirtti.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, JWRC'de mücadele etmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Şampiyonaya, Nisan ayında düzenlenen Portekiz Rallisi ile başladıklarını hatırlatan Bostancı, yarış dışı kaldıkları ana kadar iyi mücadele ettiklerini, tecrübeli rakiplerini geride bıraktıklarını belirtti.

JWRC'de mücadele etmenin kendisine büyük tecrübe kazandıracağını ifade eden Bostancı, "Son 9 yılın dünya ralli şampiyonu Sebastien Loeb ve bu sene açık farkla lider durumda bulunan Sebastien Ogier gibi isimler, JWRC'yi kazanıp bu seviyeye gelen pilotlar. O yüzden çok önemli bir şampiyona. Şampiyonayla ilgili 2 yıllık bir plan yaptık. Bu yıl mümkün olduğunca fazla tecrübe kazanıp, ikinci sene de şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Bu kadar tecrübesiz olmamıza rağmen, ilk yarışta dördüncülüğe kadar çıktığımıza göre, ikinci sene sonunda kazanabiliriz diye düşünüyorum. Yavaş yavaş alışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

JWRC'de şampiyon olan pilotlara, ödül olarak Dünya Ralli Şampiyonası'nda yarışma imkanı sağlandığını belirten Bostancı, "Daha sonra Dünya Ralli Şampiyonası'nda zirveye çıkmak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Hedefim, Dünya Ralli Şampiyonası'nda rekabet gücü yüksek ilk Türk pilot olmak" diye konuştu.

-Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı-

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı da oğlu Murat Bostancı'nın JWRC'de mücadele etmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

JWRC'nin, dünya şampiyonu pilotların yetiştiği bir platform olduğunu ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:

"Biz Murat ile uzun vadeli bir plan yaptık. Murat'ın yaşı bu şampiyonaya 3 yıl daha katılmasına imkan sağlıyor. İlk rallimizde bile başarılıydık. Üçüncü, dördüncü gidiyorduk. Beklediğimizden daha iyi bir sonuçtu esasında. Bu da bize önümüzdeki senelerde Türkiye'den bir gençler dünya ralli şampiyonu çıkabileceği ümidini verdi. Zaten tahmin ediyorduk ama bunun ispatını görmüş olmak bizim için çok daha değerli. Bundan sonra zor ralliler var ama biz hazırız. En iyisini yapmaya çalışacağız."

Reklam
Reklam

-Murat Bostancı kimdir--

Motor sporları kariyerine 2005 yılında Türkiye Rallikros Şampiyonası'na katılarak başlayan Murat Bostancı, 2010 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası sınıf 3 birincisi ve Doğu Avrupa Pirelli Star Driver birincisi oldu. 2009, 2011 ve 2012'de Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Pilotlar Şampiyonu olan Bostancı, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi'nde motorsporları mühendisliği eğitimi alarak, Türkiye'nin bu alanda eğitim almış ilk pilotu oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: