Murat Karayalçın'dan Gündeme İlişkin Değerlendirmeler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Adıyaman’da düzenlediği basın toplantısında 'Gezi Parkı'...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Adıyaman’da düzenlediği basın toplantısında 'Gezi Parkı' olayları, 'çözüm süreci' ve Türkiye'nin AB ile ilişkilerini değerlendirdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Karayalçın, 3 günlük bir çalışma için Adıyaman'a geldi. Partisinin Adıyaman Denetmeni görevini de yürüten Murat Karayalçın, ziyaretin ilk etkinliği olarak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Bilal Doğan, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini söyleyerek, “Başbakan ‘milli iradeye saygı’ diyor. Eğer milli iradeye saygı diyorsanız ilk olarak milletin oyuyla seçilmiş 8 tutuklu milletvekilini serbest bırakarak, demokrasinin ayıbı olan yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını sağlayınız” dedi.

Reklam
Reklam

Karayalçın ise konuşmasında 'Gezi Parkı' olayları, 'çözüm süreci' ve Türkiye'nin AB ile ilişkilerini değerlendirerek, şunları kaydetti:

“Türkiye'deki Gezi Parkı olaylarından tüm siyasilerin ders çıkarması gerekmektedir. Gezi olaylarını yaşam alanlarına müdahaleye kitlesel tepki olarak görüyorum. Zaten AK Parti hükümeti Türkiye’yi Türkiye yapan kesimlerin yaşam alanlarına, yaşam koşullarına değişik ifadelerle müdahale etmekteydi. Bu müdahale bir birikim oluşturdu. Daha sonra yaşam alanı olarak gördüğümüz Gezi Parkı olayı ile de birleşince Türkiye, siyasi tarihinde bugüne kadar görmediğimiz, genç kuşakların tepkisine neden oldu. Gezi olaylarından birinci ders ortak yaşam alanlarının inşa edilmesi gerektiği, ikinci ders ise katılımcılıktır. Demokrasinin vazgeçilmezi katılımcı demokrasidir. Barış süreciyle ilgili de Türkiye olarak yeni bir aşamaya doğru ilerleniyor. CHP'ye bu süreçle ilgili bilgi verilmiş değil. ‘Yol temizliği’ adı altında bazı kararlar alınacağa benziyor. Bu hafta bunların açıklanması bekleniyor. Türkiye AB ilişkilerini de çıkmaza sokmaktadır. Özellikle bazı bakanların yaptıkları tehditvari ifadelerin bulunduğu açıklamalar, Türkiye AB ilişkilerini zora sokmuştur. Bugün bir başlığın açılıp açılmayacağı karara bağlanacak. Burada bölgesel politikalar gündeme gelmekte. Bunun aynı zamanda Kürt sorununun çözümü için de kolaylıklar getireceği ortaya çıkmaktadır. Partimizin hazırladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Ekonomik Kalkınma ve Stratejik Hedefleri adlı kitapçık ki, bölgenin gelişmesi noktasında önemli adımlardır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: