Murat Nehri zehir akıtıyor

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Kayabaş Murat Nehrinin kirlenmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Kayabaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Murat Nehrinin kıyısına dahi yaklaşılmıyor. Çünkü Ağrı'nın Tutak ilçesi, Muş İli, Bingöl'ün Karlıova İlçesi, Bingöl İli, Bingöl'ün Genç İlçesi, Elazığ'ın Palu ve Bayhan, Kovancılar ve Yarımca Beldesi Belediyeleri kanalizasyon çöp ve kimyevi atıklarını tamamen Murat Nehrine akıtmaktadırlar. İlgililerin duyarsız kalmalarından bölge insanları ve çevre sağlığı çok ciddi bir tehdit altındadır .Murat nehrinde birçok balık türü ve su ürünleri yaşarken şimdi Murat Nehrinde solucan bile yaşamaz oldu.Murat Nehrinde balık kalmadığı gibi, Murat Nehrinde yaşayan su kaplumbağalarının dünyada bir benzeri halen bilinmemektedir o da yok oldu, ayrıca Kutsal kitaplarımızdan İncil Kitabında bahsi edilen Kutsal Balık (Pisi balığı) dünyada sadece Murat Nehrinde yaşamaktadır.Yahudi ve Hıristiyan Aleminin gözü ve emeli Murat Nehrinde ve bu kutsal balıktadır.Murat Nehri Türkiye ve bölge coğrafyasında çok önemli ve değeri bir tabiat varlığıdır mutlaka koruma altına alınmalıdır dedi.

Reklam
Reklam

Kayabaş, Dünya Devletleri denizleri temizliyor, İzmir Belediyesi yıllar önce Körfezi temizledi ve yine yıllar önce İstanbul Belediyesi Haliç’i temizledi. Murat Nehri ve Hazar Gölü temizlenemez mi? Murat Nehrini ve Hazar Gölünü kirleten yerleşim yerleri kanalizasyon arıtmalarını ve katı çöp toplama depolarını yapmaları için Avrupa fonlarından da hibe destekli maddi kaynak sağlanabilir. Doğunun gözbebeği olan Elazığ Hazar gölü yıllar önce mavi bayrak almıştı, şimdi hükümete ve yetkililere sesleniyoruz büyüme hızımızla ve ekonomi durumumuz çok iyi yolda olmasıyla övünüyorsak siz yetkililerden Murat Nehrinin temizliğini, Hazar Gölünün mavi bayraklarını geri istiyoruz dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: