Muratpaşa Sigarayla Mücadele Ediyor

Muratpaşa Belediyesi sigara ile mücadeleye devam ediyor.Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından belediye personeline ‘Sigaranın...

Muratpaşa Belediyesi sigara ile mücadeleye devam ediyor.

Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından belediye personeline ‘Sigaranın İnsan Sağlığı Üzerindeki Olumsuz Etkileri’ konulu eğitim semineri verildi. Uzman Doktor İsmail Eroğulları seminerde, bir adet sigarının bir tiryakinin ömründen 3 buçuk dakika çaldığını dile getirdi. Dr. Eroğulları sigaranın insan yaşamını yavaş yavaş sonlandıran bir madde bağımlılığı olduğunu kaydetti.

Sigara bağımlılarının yüzde 70’nin bu bağımlılıktan kurtulmak istediğini belirten Uzman Doktor Eroğulları, son yıllarda sigara bağımlığının Türkiye’de yüzde 80 oranında arttığına da dikkat çekti. 18 yaş üstü kişilerde erkeklerin yüzde 52’si yani her iki erkekten biri kadınların ise yüzde 17’sinin sigara içtiğini dile getiren Eroğulları, sigaradan her yıl 100 bin kişinin öldüğünü ve önümüzdeki 20 yılda 250 bin kişinin sigaradan dolayı hayatını kaybedeceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bir adet sigarada 4 bin kimyasal maddenin olduğunu dile getiren Dr. İsmail Eroğulları, bu maddelerin 400 yüz kadarının kanser yapıcı maddeler olduğunu dile getirdi. Kronik bronşit, koah, amfizem gibi rahatsızların nedeninin sigara olduğunu kaydeden Dr. Eroğulları, sigaranın akciğer kanseri ölümlerinde yüzde 90 tüm kanser çeşitlerinin ölümlerinde yüzde 30, kalp krizi sonucu ölümlerde ise yüzde 25 oranında sorumlu olduğunu kaydetti.

Dr. İsmail Eroğulları, anne ve babaları sigara içen çocukların yüzde 70’nin sigara bağımlısı olduğuna belirtti. Sigaranın birden ve kesin bir irade ile bırakılması gerektiğini kaydeden Dr. İsmail Eroğulları, sigara bağımlılarının devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde bulunan “Sigara Bırakma Merkezi” birimlerinden yardım alabileceğini dile getirdi. Seminerin sonunda, Dr. Eroğlu, Muratpaşa Belediyesi personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: