Muratpaşa’da ‘kadına Yönelik Şiddet’ Paneli

Şiddet gören kadınlara bünyesinde kurduğu Kadın Danışma Masası’nda hizmet veren Muratpaşa Belediyesi, kadına yönelik şiddetle...

Şiddet gören kadınlara bünyesinde kurduğu Kadın Danışma Masası’nda hizmet veren Muratpaşa Belediyesi, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Muratpaşa Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerine “Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı paneli ile devam etti. Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve çok sayıda vatandaş ve aktivistin yer aldığı panele Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Sarvan, Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Birimi’nde görevli Danışman İrem Atsak, Akdeniz-ART Radyo TV Spikeri Ümit Özhan konuşmacı olarak katıldı. Aynı zamanda kocasından şiddet gören bir kadının da yaşadıklarını anlattığı panelde, çözüm önerileri tartışıldı.

Reklam
Reklam

ETKİLİ EYLEMLERE İHTİYAÇ VAR

Prof. Dr. Fulya Savran Türkiye’de her 5 kadından 2’sinin şiddet gördüğünü dile getirirken, şiddetin ortadan kalkması için etkili eylemlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Adalet Bakanlığı’na ait verileri dile getiren Prof.Dr. Savran, Türkiye’de kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığını vurguladı. Yapılan son çalışmalarda bu oranın arttığı ya da azaldığına yönelik bir bulgunun henüz netleşmediğini vurgulayan Prof.Dr. Savran, uluslararası standartlara uygun olan yasalara rağmen uygulamada ve mevcut durumda ayrımcılık ve hak ihlalinin çok yaygın olduğunu vurguladı.

MURATPAŞA’DAN DANIŞMANLIK HİZMETİ

Muratpaşa Belediyesi Kadın Danışmanı İrem Atsak, kadına yönelik şiddetin birçok farklı şekilde ortaya çıktığını belirtti. Kadınların psikolojik, ekonomik, duygusal ve sosyal şiddete maruz kaldığını dile getiren Atsak, Muratpaşa Belediyesi’nin kadın sorunun çözümüyle çok yakından ilgilendiğini belirtti. Şiddet gören kadınlara Muratpaşa Belediyesi olarak hukuki ve sosyal destek verdiklerini dile getiren Atsak, şiddet gören kadınlara çağrıda bulunarak Muratpaşa Belediyesi’nden destek alabileceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

KADIN VE ERKEK MÜCADELE ETMELİ

Kitle İletişim Dünyası’nda Medya’nın kadına bakış açısını değerlendiren Spiker Ümit Özhan ise ölümle sonuçlanan vakaların okuyucular tarafından daha fazla okunması nedeniyle medya da geniş yer bulduğunu belirtti. Medya dünyasında farkındalığı okuyucu ve izleyicinin oluşturduğu dile getiren Özhan, şiddetin kadın erkek demeden tüm toplumun sorunu olduğunu ve sorunun çözümünde kadın ve erkeğin aynı oranda sorumlu olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz