Muratpaşa’dan ‘gıdanın Ayak İzi’ Teknik Gezisi

Muratpaşa Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere için “Gıdanın Ayak İzi” konulu...

Muratpaşa Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere için “Gıdanın Ayak İzi” konulu teknik gezi düzenledi.

Gezi kapsamında ilk olarak ekolojik tarım yapılan bir tesisin daha sonra ise Atık Su Arıtma Tesisi, süt ve süt ürünleri üreten fabrikalar ziyaret edildi. Teknik gezimiz Antalya Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi Kontrol Laboratuvarları inceleme ile sona erirken gezinin Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (BM FAO) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) örgütlerinin düzenlediği “DÜŞÜN•YE•KORU” kampanyasının öğrencilere yerinde aktarılması nedeniyle düzenlendiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Muratpaşa Belediyesi’nin çevre konusunda verdiği önemin kendilerine örnek olduğunu belirten öğrenciler, düzenlenen gezi nedeniyle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Her okuldan iki öğrencinin katıldığı teknik gezide Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi, Muratpaşa Lisesi, Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Antalya Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Antalya Lisesi, İstek Yeditepe Anadolu Lisesi, Antalya Koleji, Necati Dölen Lisesi ve Alara Koleji yer aldı. Muratpaşa Belediyesi’nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri, 5 Haziran saat 09:00’da Muratpaşa Kent Meydanı’nda düzenlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: