Murzioğlu Rus İşadamlarına Seslendi: “gelin Yatırım Yapın”

Rus Haber Ajansı aracılığıyla Rus işadamlarına seslenen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Yeter ki...

Rus Haber Ajansı aracılığıyla Rus işadamlarına seslenen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Yeter ki gelin kentimize yatırım yapın. Biz her türlü desteğe hazırız” çağrısında bulundu.

Samsun’un başta mavi akım ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı olmak üzere son yıllarda Rusya ile olan bağlarının artması Rusya’nın önemli haber ajanslarından RiaNovosti’nin de ilgisini çekti. Haber ajansı RiaNovosti, Türkiye temsilcisini Samsun’a göndererek, kentle ilgili ayrıntılı bir haber yaptırdı. RiaNovosti Ajansı’nın Türkiye Temsilcisi Aliona Palazhchenko, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu da ziyaret ederek, kent ekonomisi ve ticareti üzerine söyleşi yaptı. Aliona Palazhchenko’nun sorularını cevaplandıran Başkan Murzioğlu, Rus işadamlarına Samsun’a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

SAMSUN, TÜRKİYE’NİN KUZEY KAPISI

Aliona Palazhchenko ile yaptığı söyleşide Samsun’un çok yönlü bir kent olduğuna vurgu yapan Başkan Murzioğlu, “Samsun’u tanımlamaya kalktığımızda sağlık kenti, lojistik kenti, sanayi kenti, turizm kenti, eğitim kenti gibi pek çok ifade kullanıyoruz. Samsun 184 dünya ülkesinin şu an 130’undan fazlasına ihracat yapan bir şehir. Bu bağlamda Samsun pek çok altyapıya ve imkana sahip. Samsun; hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım altyapısına sahip Türkiye’deki dört sayılı ilden bir tanesi ve Türkiye’nin Kuzey kapısı. Samsun’un bir lojistik merkez olma ideali var, tabi bizim de bununla ilgili çalışmalarımız var. Önce bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Samsun’un lojistik potansiyelini oldukça önemsiyoruz. Samsun bu bağlamda oldukça avantajlı bir kent.Samsun, Türkiye’de çok az ile nasip olan liman, hava, demiryolu, karayolu bağlantıları ve kurulacak lojistik OSB ile lojistik merkez olma yönündeki avantajlarının bilincindedir” diye konuştu.

EN DOĞRU ADRES SAMSUN

Reklam
Reklam

Türkiye ile Rusya arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin son yıllarda arttığına değinen Murzioglu, “Yine takdir edersiniz ki; iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefi 100 milyar dolardır. Belirlenen hedefe ulaşmak için de doğru adres hiç kuşkusuz Samsun’dur. Bu hedef bizi sürekli zinde tutmaktadır. Rusya’nın Karadeniz kıyı çanağında Türkiye’ye en yakın kapısı Samsun’dur. Son olarak geçtiğimiz gün hizmete giren ve Rusya’dan Orta Asya ve Orta Doğu’ya kombine yük taşımacılığının Türkiye üzerinden yapılmasını sağlayan Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı iki ülkenin önlerine koyduğu hedefe yönelik atılan adımlardan sadece bir tanesidir. Ayrıca, vizelerin kalkmasıyla beraber Rusya ile olan ilişkilerimizin çok daha sıcak ve ekonomik anlamda daha çok gelişeceğine inanıyorum. Samsun ile Krasnodar arasındaki hava yolunun bağlanmasıyla iki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

RUS İŞADAMLARINA DESTEK SÖZÜ

Konuşmasında Türkiye’nin hedeflerine ulaşması adına, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak Rusya’nın çeşitli şehirleri ile sürekli olarak aktiviteler, protokol ve anlaşmalar yaptıklarının altını çizen Murzioğlu şunları kaydetti: “Bizim amacımız, karşı kıyı kentlerimizi buraya çekmek. Samsun, Rus yatırımcılar için ideal bir kenttir. Samsun gerek lojistik imkanları, gerek gerçekleştirme sürecinde olduğumuz fuarı, gerek sanayi alt yapısı, gıda alanında ihtisaslaşmış olmak üzere toplam beş organize sanayi bölgesi, limanları, hava kargo taşımacılığı, bölgesel ve sektörel teşvik uygulamasında 3. bölgede oluşu ile yatırımcılar için adeta cazibe merkezidir. Samsun’a her türlü yatırımı yapabilirler. Biz de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, kentimizde üretim yaparak, istihdam sağlayacak tüm Rus işadamlarına yardıma hazırız.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: