Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayar:

Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, "Bir masumu cezalandırmaktansa, yüz suçlu dışarıda gezsin. Bu önemli bir yargı ilkesidir"

Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, "Bir masumu cezalandırmaktansa, yüz suçlu dışarıda gezsin. Bu önemli bir yargı ilkesidir" dedi.

Kentte görev yapan basın mensuplarını makamında kabul eden Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, nüfusa oranla birçok ilden daha fazla dosya takip ettiklerini söyledi.

Bu yıl ağır cezada görülen dosya sayısının, yurt genelindeki birçok büyük kenti geçtiğini ifade eden Bayar, ancak vatandaşların olayları görmelerine rağmen tanıklık yapmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

"Tanıklık yapmak bir bakıma kamu hizmetidir" diyen Bayar, şöyle konuştu:

"Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü olayı görgü tanıklarının anlatması, davanın ilerlemesinde ve sonuçlanmasında önemli. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorumluluğu çok fazla. Bu nedenle en küçük detay dahi gözden kaçılmamalı. Mahkememizde adam öldürme suçundan bir kişiye müebbet hapis cezası verirken, dosya milimetrik olarak incelenmeli."

Türkiye'de delil yetersizliği bakımından beraat oranının yüzde 60 olduğuna dikkati çeken eden Bayar, suçlunun bulunması için, artık sanıktan delile değil, delilden sanığa ulaşıldığını kaydetti.

Bayar, "Bir masumu cezalandırmaktansa, yüz suçlu dışarıda gezsin. Bu önemli bir yargı ilkesidir. Sanık 'susma hakkımı kullanıyorum' diyebilir. O zaman kolluğun görevi delil bulmaktır. Devletin görevi bu. Teknoloji gelişiyor ve delilden sanığa ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bayar, basın mensuplarına yargılamaların yapıldığı duruşma salonunu gezdirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: