Muş Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Muş Belediyesi Meclisi olağanüstü toplandı. Tamamlanan imar planının belediye meclisi tarafından onaylanarak askıya çıkması için...

Muş Belediyesi Meclisi olağanüstü toplandı. Tamamlanan imar planının belediye meclisi tarafından onaylanarak askıya çıkması için zamandan kazanmak isteyen belediye meclisi, olağanüstü toplanarak imar planını onayladı.

İmar planının, kanuni olarak 45 günlük askı süresi olduğunu ve bunun için meclisi olağanüstü toplayarak zamandan kazanmak istediklerini söyleyen Başkan Dede, plandaki her türlü sorun karşısında vatandaşların muhatabının Ankara değil Muş belediyesi olacağını söyledi.

Meclis toplantısında konuşan Dede, “Belediye başkanlığım süresince ilk defa meclisimiz olağanüstü bir toplantı yapıyor. Bu toplantının sebebi imar planının onaylanması içindir. Bu hazırlanan imar planı 45 gün askıda kalmak zorundadır. İlimizde inşaat mevsimi başlamak üzeredir. Bunun için biz erken bir şekilde bu toplantıyı yaparak yaklaşık on beş gün zaman kazanmış olacağız. İmar planı revize edilmeden önce belediyeye verilen bin 680 tane itiraz dilekçesini belediye olarak dikkate aldık. Vatandaşlarımızın mağdur olamaması, Muş’un gelişip büyümesi ve ilimizin bir nüfus kağıdının olması bizim için çok önemli bir konudur. Gerek belediyemizi gerekse bizleri çok fazla yıpratan imar konusunda bugün son noktaya gelmiş bulunmaktayız. İmar konusundaki şikayetlerin yüzde 95 oranında görüşülmesi sağlandı. Şikayetlerin zaten çoğunluğu kat ve yoldan ibaretti. Şimdi bu imar planı onaylanıp askıya çıktığı zaman bununla ilgili şikayetlerde bunun hesabını Ankara değil biz vereceğiz. Şikayet olduğu zaman vatandaşımıza konu il ilgili olarak detaylı bilgi aktarılacak.” dedi.

Reklam
Reklam

“YOLA SIFIR 7-8 KAT BİNA YAPMAK TARİHE KARIŞTI”

Başkan Dede, açılması gereken bir yol varsa elbette belediyenin bunun gereğini yapacağını ve vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade etti. Dede, şöyle devam etti: "Yani yol geçmişse eğer buna karşılık olarak kat verilecek. Nazım planına göre, Muş’ta dört kattan fazla bina yapılmaması gerekir. Çünkü biz deprem bölgesindeyiz. Bugüne kadar yapılan 6-7 katlı binalar mecliste yasa delinerek, hiçbir hukuki işlem gözetilmeden bu hale getirilmiştir. Geçen dönemde bunu düşürmüştük ve halkın itirazı sebebiyle tekrar eski haline getirmek durumunda kaldık. On dönüm alanın varsa, yeşil alanı bırak, park yerini bırak, on katlı bina yap. Ama 500 metrekare alana 7-8 kat yapmak, yola sıfır yapmak diye bir şey olmayacak. Bu, tarihe karıştı artık. Bir memleketin imarını yapmak kadar hayırlı, uğurlu ve güzel bir şey yoktur. Temennimiz vatandaşın şikayetinin olmaması yönünde. İmar planımız askıya çıkacak ve bu çalışmanın Muş’un hayrına olacağı kesindir.”

“İMAR PLANINA AK PARTİ ‘EVET’ DERKEN, BDP ÇEKİMSER KALDI”

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Dede’nin konuşmasının ardından, meclis üyelerine sinevizyon eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Ardından geçilen oylamada 14 AK Parti meclis üyesi imar planına ‘Evet’ oyu verirken, toplantıya katılan BDP meclis üyeleri çekimser kaldı. Meclis onayından geçen imar planının, 45 günlük askı süresine çıkarak, gelecek itirazların değerlendirilmesinin yapılacağı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: