Muş Belediyesi günde 180 kamyon kar taşıyor

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, şehir dışına günde 180 kamyon kar taşıdıklarını söyledi. Yoğun bir...

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, şehir dışına günde 180 kamyon kar taşıdıklarını söyledi.
Yoğun bir şekilde gece ve gündüz çalışan ekipleri iş başında ziyaret edip denetleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, ilk defa merkeze bu kadar fazla kar yağdığını ifade etti. Şehir merkezinde karların toplanıp yığın haline getirildiğini kaydeden Başkan Dede, karların yaklaşık 15 kilometre şehir dışına taşındığını dile getirdi. Gece gündüz demeden ekiplerin vardiyalı bir şekilde hizmet verdiğini ifade eden Başkan Dede, günde 6 tona yakın yakıt kullandığını hatırlatarak şunları söyledi: “Mübarek yağdıkça yağıyor, güzel bir şey ama belediye bakımından artık bunaldık. Görüldüğü gibi şehir içinde üç tane yerimiz şu anda doldu. Ayrıca şimdi Karasu Nehri kenarında şu büyük arazide karlar oluşturduk. Bu bize hem masraf hem de çok eziyet oluyor. Günde 6 ton mazot masrafımız oluyor.”

Reklam
Reklam

BELEDİYENİN İŞ MAKİNELERİ YETMİYOR
Kar yağmaması için artık dua edeceğini belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede, belediyenin iş makinelerinin yetmediğini ve vatandaştan kepçe ile kamyon desteği aldıklarını söyledi.
Yoğun kar yağışının tahminlere göre iki gün daha süreceğini açıklayan Başkan Dede, “Benim 9-10 tane kepçem, 10 tane kamyonum buna yetmiyor. Vatandaştan da kamyon ve kepçe sağlamış durumdayım. Dua ediyoruz, tabirimizle çılle (40 gün) dediğimiz konu, şurada 20 gün kaldı ve elimizi açmışız dua ediyoruz. Millet yağmur duasına çıkıyor, bana soracak olursan Cuma namazında karın biraz ara vermesi için dua edeceğim. İnşallah Cuma namazında dua edeceğim. Tahminlere göre iki gün boyunca çok yağacakmış, yağsın bakalım.” ifadesini kullandı.

“DOĞUDA EN FAZLA MUŞ’A YAĞIYOR”
Doğuda şehir merkezine en fazla kar yağan vilayetin Muş olduğunu belirten Başkan Dede, bu yıl sadece 485 ton tuz kullandıklarını söyledi. Kullanılan tuzun nereye gittiği konusunda halen şaşkın olduğunu ifade eden Başkan Dede, “Bugün doğuda en fazla şehir içinde karın yağdığı vilayet Muş’tur. Geçen sene Muş’ta 70 ton tuz kullandım, bu sene kullandığım tuz 485 ton. 70 ton nerede, 485 ton nerede? Kar biraz durduğu zaman kuru soğuk oluyor, eksi 25 ile eksi 30 derce soğuk karı olduğu gibi buza çeviriyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz