Muş Cezaevi'nde Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.Düzenlenen programa...

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Cumhuriyet Savcısı Ersel Arslan, kurum müdürü Kahraman Topaloğlu, Muş İl Başvaizi Abdulhak Akpolat, kurum ikinci müdürleri Mustafa Yiğit, Yaşar Altunay, İdare Memuru Mehmet Akif Altun, personel ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Muş İl Müftülüğü işbirliği ile Hz. Muhammed (sas)'in dünyaya gelişinin 1442. yıl dönümü münasebetiyle kurumun konferans salonunda program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan İnfaz ve Koruma Başmemuru Murat Emsen, Kutlu Doğum Haftası'nın 2013 yılı ana temasının 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' olduğunu belirtti. Emsen, "İnsanlığın varlık gayesinin unutulduğu, manevi değerlerin hiçe sayıldığı karanlık bir çağda insanlığın yolunu aydınlatmak ve onlara kılavuzluk yapmak üzere vazifelendirilmiş olan iki cihan serveri sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed dünyaya gelişinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası'nın Türk-İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Peygamber Efendimiz cihanı aydınlatan bir güneş gibi cahiliye karanlığını bastırmış, kutlu bir ışık gibi tüm insanlığın yolunu aydınlatmıştır. O, insanlığa varlık sebebini hatırlatmış, insanlığı yüce değerler etrafında birleştirmeye çalışmış ve zulüm çağında yaşayan gariban ve ezilmişlerin umudu olmuştur." dedi.

Reklam
Reklam

Tuba Camii İmamı Fecri Yıldırım’ın Kur'an-ı Kerim okunması ve slâyt gösterileri ile devam eden programda, Muş İl Başvaizi Abdulhak Akpolat 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferans verdi. Akpolat şunları söyledi: ''Yaratıcımız insanı yaratırken ona ruhundan nefha üfürmüştür. İnsan onurlu bir varlıktır. İnsan İslam inancına göre yaratıcının yeryüzündeki halifesidir. Her insan ilahi vahyin, ilahi elçilerin muhatabıdır. İnsana verilen akıl ve kalp insan onurunun kaynağıdır. Sevgili Peygamber'in yaptığı, insanın yaratılıştan sahip olduğu onuru onlara hatırlatmaktı. Bu sebeple Müslüman’a düşen vazife insan onuruna saygıdır. Başkasının onuruna saygı duymayan kendi onurunu da düşürür. Başkalarının onuruna saygı duymayan insan kendi onurunun da ayaklar altına alınmasına neden olur. Aziz milletimizin, hükümlü tutuklu kardeşlerimizin ve tüm İslâm âleminin Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyor; Kutlu Doğum Haftası'nın, dünyanın muhtelif yerlerinde çiğnenen ve zedelenen insanlık onurunun yeniden yücelmesine ve korunmasına vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

Reklam
Reklam

Programda sahne alan Muş Semerkand Pervane İlahi Grubu, okudukları ilahi ve ezgilerle katılımcılara doyumsuz anlar yaşattı.
Etkinlikte 08–17 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Hz. Peygamberin hayatı ve Şafii ilmihali konulu bilgi yarışması, Hayrettin Karaman’ın Şemail isimli şiirini ve kırk hadis ezberleme yarışmalarında dereceye giren hükümlü ve tutuklulara, çeyrek altın, para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

Ceza infaz kurumu vaizi Abdul Halim Yıldız’ın hatim duasını okumasıyla son bulan programda katılımcılara 'Peygamber Efendimiz (sas)'in Hayatı ve İnsan Onuru' isimli kitap ile kırk hadis dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: