Muş Defterdarı Ercoşman:

İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, kira tespitlerine yönelik yaptıkları çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirtti.

İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, kira tespitlerine yönelik yaptıkları çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirtti.

Ercoşman, yaptığı yazılı açıklamada, yürütülen çalışmaların ardından çok sayıda ev sahibinin maliyeye gelerek kira tespiti yaptırmaya başladığını kaydetti.

Oluşturdukları ekiple ev ev dolaşarak kira tespiti yaptıklarını ifade eden Ercoşman, şunları ifade etti:

"Bu yılı içinde kira beyannamesi vermeyenlerin, cezalardan muaf tutulması ve indirimlerden yararlanmasıyla ilgili ev sahiplerini bilinçlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Ev sahipleri, konutlardan elde edilen kira gelirlerini beyan etmezse veya eksik beyan ederse, 2012 yılı için 3 bin liralık istisnadan yararlanamayacak. Geçmiş dönemlere ait kira gelirlerini zamanında ve eksik beyan etmeyenler, Vergi Usul Kanunu'nda yer alan Pişmanlık ve Islah hükümlerinden yararlanabilir. Kira geliri sahiplerinin, Vergi Dairesi'ne dilekçeyle başvurması gerekiyor. Eksik ve zamanında ödenmeyen vergilerin düzeltilmesi halinde mükellefler, konut istisnasından yararlanacak. Gecikmeden dolayı vergi cezası kesilmeyecek. Bu mükellefler hakkında pişmanlık zammı uygulanacak ve birinci derece bir kat usulsüzlük cezası kesilecek."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: