Muş Defterdarı Ercoşman'dan Esnafa Yapılandırma Çağrısı

Muş Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, 6111 sayılı kanundan faydalanarak borcunu yapılandırıp taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerin...

Muş Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, 6111 sayılı kanundan faydalanarak borcunu yapılandırıp taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerin 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla aynı haktan faydalanabileceğini söyledi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Hatice İşcen Ercoşman, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Kanunu'nu hatırlattı. Ercoşman, kanunun cumhuriyet tarihinin en büyük mali yapılandırması olduğunu söyledi. Bu yasa ile birlikte borçlarını 36 ayda 18 taksite varan ödeme kolaylığının getirildiğini ifade eden Ercoşman, yapılan yapılandırma sonucunda borçlarını taksitli ödemek isteyen mükelleflere talep ettikleri taksit sayısına göre tefe/tüfe oranında düşük katsayı ile borçlarını ödeme kolaylıkları sağlandığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Ercoşman “Özellikle ödemelerde mükelleflerin bunu değerlendirip çok dikkatli olmaları gerektiği konusunda duyuru ve ilanlar yapılmış olmasına rağmen, borçlarını süresinde ödemeyerek kanunundan yararlanma hakkını ihlal eden mükelleflerin 15 Haziran 2012 tarih ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair kanunun 42. maddesi ile 13.02.2011 tarihli 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki kanununa geçici 19. madde eklenmiştir. Anılan madde uyarınca 6111 sayılı yasanın birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü kısımlarına göre borçlarını yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle ödenmesi gereken taksitlerini süresinde ödemeyerek anılan kanun hükümlerini ihlal edenler bu taksitlerini ödemeleri gerektiği tarihten itibaren kanun maddesinde belirtilen geç ödeme zammı ile birlikte 2 Temmuz Pazartesi’nden itibaren 31 Ekim 2012 tarihe kadar ödemeleri şartıyla anılan kanun hükümlerinden yararlanmaya devam edeceklerdir” diye belirtti.

Reklam
Reklam

Mükelleflerden 6111 sayılı yasayla ilgili başvurusu olup borçları yapılandıran ancak taksitlerini süresinde ödemeyerek yapılandırma hakkını kaybedenlerin 6322 sayılı yasayla sağlanan bu haktan faydalanmalarının, ileride herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamalarının yararlarına olacağını belirten Ercoşman, mükelleflerin yasaya uymaları yönünde azami gayret göstermeleri önem arz ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz