Muş – Hasköy’de Engellilere Spor Sevgisi

Hasköy Kaymakamı, Belediye Başkanı ile İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Engellilere Spor Sevgisi’ projesi...

Hasköy Kaymakamı, Belediye Başkanı ile İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Engellilere Spor Sevgisi’ projesi ile ilçede ve bağlı olan köylerde yaşanan engellilerin sportif aktivitelere katılması sağlanacak.

Bu kapsamda engelliler arasından futbol maçı düzenlenirken ilçe halkı futbol müsabakasına yoğun ilgi gösterdi.
Futbol müsabakasını izleyen Hikmet Karayel isimli vatandaş, özellikle engellilerin ilçede çok sevildiğini söyledi. Karayel, “Gerçekten çok güzel bir maç oldu biz bu gençlerimizi çok seviyoruz. Diyebilirim ki seyrettiğim en güzel maçlardan biri oldu. Hasköy olarak bu gençleri bağrımıza basıyoruz, bu gibi sportif faaliyetlerde de bulunmalarını istiyoruz." diyerek, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu konuda onlara yardımcı olan gençlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bunların devamı gelecektir. Bu gençlerin hepsini seviyoruz size de teşekkür ediyoruz. Maçlarımızı da bundan sonra seyredeceğiz. Bunlara da yardımcı olacağız. Örfümüzde adetlerimizde biz bu gençlerimizi her şeyin üstünde tutuyoruz. Bu konuda da halkımız çok hassas her zaman yardımcı oluyorlar.”

Hasköy İlçe Gençlik Spor Müdürü, Yaşar Özden ise “Amaç bu özürlü kardeşlerimizi yılda iki defa bu çim sahada oynatmaktı, sağ olsun kaymakamımız ve belediye başkanımız bizi desteklediler, bu çim sahada güzel bir futbol maçı gerçekleşti. Bu düşünce ile biz burada engelli kardeşlerimiz topladık, Hasköy ve çevre köylerden topladık, bu güzel duyguyu kendilerine yaşadık, biz yaşadık, onlardan fazla biz yaşadık, herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Engelliler Murat Spor ile Engelliler Turan Spor arasındaki karşılaşma berabere bitince uzatmalarda atılan penaltılar sonucunda Turan Spor 9 Murat Spor 8 gole ulaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: