Muş, ikinci şehidini de uğurladı

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen er Ferit Demir, bugün memleketi Muş'ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Sabah saatlerinde Muş'tan alınan şehit Ferit Demir'in cenazesi, helikopterle baba ocağı olan Malazgirt ilçesine bağlı Erence köyüne getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu ve ağıtların yakıldığı cenaze törenine; Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Tatvan Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, şehit yakınları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Şehitler

Reklam
Reklam

ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganlarının sık sık atıldığı törende, Müftü Vekili Feyat Asya tarafından cenaze namazı kılındı.

14 çocuklu ailenin oğlu olan ve babası geçtiğimiz yıllarda vefat eden şehit Ferit Demir'in naaşı, törenden sonra köy muhtarı olan ağabeyi Mahsun Demir'in evine götürüldü. İstanbul'dan geldiğinde oğlunun şehadet haberini öğrenen anne Muhteber Demir'in feryatları yürekleri dağladı. Evden alınarak köy mezarlığına götürülen şehidin defni sırasında fenalık geçiren anne Muhteber ve kızına ise ambulansta müdahale edildi.

Cenaze töreninden önce bir açıklama yapan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, herkesin, 'Analar ağlamasın' dediğini ancak birilerinin anaları ağlatmaya devam ettiğini söyledi. Vali Bektaş, "20 yaşlarındaki gençlerimizin toprağa verilmesi kimseye fayda getirmez. Söylenecek söz bulamıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Kendisi de Tokatlı olan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, kentte ailesinin ve hemşehrilerinin güvenliğini sağlayan 7 askerin şehit olmasının kendilerini fazlasıyla üzdüğünü belirterek, "Kim ne yaparsa yapsın, bu ülkenin huzurunu bozamayacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Muş milletvekili Seracattin Karayağız ise barış sürecinin görüşüldüğü günlerde böyle bir saldırının olmasının manidar bulduğunu ifade etti. Karayağız, "Her ne kadar üstlenen olmasa da saldırının ülkeyi kaos ortamına sürükleyen dış mihrakların işi olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Oğlunun şehit olduğu haberini köyde aldığını Kürtçe konuşarak anlatan anne Muhteber Demir, "Küçük oğlumun kaza geçirdiğini söylediler, ben de onu görmeye geldim ama burada Ferit'in şahadet haberini aldım. Saldırıdan 3 saat önce beni aradı ve devriyeye çıkacağını söyledi. Ben de kendisine dikkat etmesini istedim. O da bana durumunun çok iyi olduğunu söyledi" dedi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Muşlu Recep Mutlu'nun cenazesi ise dün toprağa verilmişti.