Muş Lale Kadın Derneği'nden Vartolu Kadınlara Erken Yaşta Evlilik Semineri

Muş Lale Kadın Derneği tarafından, Varto ilçesindeki kadınlara erken yaşta evlilik konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.Varto...

Muş Lale Kadın Derneği tarafından, Varto ilçesindeki kadınlara erken yaşta evlilik konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Varto Kültür Merkezi konferans salonundaki seminerde, okuldan alıkonularak erken yaşta yapılan evlilik yüzünden yaşanan hukuki, sağlık ve psikolojik sorunlar ele alındı. Hukuki sorumlulukları Avukat İrem Yılmaz, sağlık konularını Dr. Hülya Doğan, psikolojik sorunları ise Sosyolog Atik Aslan slâyt gösterimi ile anlattı. Seminer sonunda uzmanlar, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Reklam
Reklam

Derneğin, Toplum Destekli Kadın Projesi kapsamında, Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerindeki kadınların ve kadın sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi, erken yaşta evlilik, berdel ve başlık parası ve bunların kadınlarda sebep olduğu psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik sorunları dile getiren seminerlerini sürdürdüğü belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: