Muş Ovası'nda Sulama Problemi

MUŞ (AA) - Muş Ovası'ndaki sulama kanalları tahrip olması sebebiyle kullanılmaz hale gelirken, su kaybının yüzde 70 seviyesinde olduğu bildirildi.

MUŞ tarafından işletildikten sonra 2000 yılında sulama birliğine devredilen kanalların miadını doldurduğunu belirten Muş Sulama Birliği Başkanı Zülküf Erikli, Muş Ovası'nın sulanması için kullanılan kanalların tamamen tahrip olduğunu sürekli onarım yaparak sulama çalışmasını güçlükle sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. Kanalların tamamen onarılmasının yüksek ödeneklerle mümkün olacağının altını çizen Erikli, "Bu kanalların ömrü zaten en fazla 25 yıldır. Kanallar sulama birliğine devredildiği zaman zaten enkaz halindeydi. Sulama kanalları 40 yılda kullanılmaz hale gelmiştir. Kanallardaki su kaybımız yüzde 70'tir. Buna rağmen biz yine sulamada bir aksama olmaması için çalışıyoruz" dedi. Erikli, 99 kilometre uzunluğunda ana kanal, 750 kilometre uzunluğunda yedek kanal ve tersiyerin bulunduğu Muş Ovası’nda sulama çalışmalarının ciddi boyutlarda olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz