Muş Polisinin Dolandırıcılık Operasyonu

Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ülke genelinde yürütülen operasyonda, vatandaşlara kendilerini 'başkomiser ve savcı' olarak tanıtıp dolandırdıkları iddia edilen 90

Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ülke genelinde yürütülen operasyonda, vatandaşlara kendilerini 'başkomiser ve savcı' olarak tanıtıp dolandırdıkları iddia edilen 90 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 27 Nisan 2012 tarihinde telefonla aradıkları vatandaşa kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıtan şahısların dolandırıcılık olayını gerçekleştirmesi üzerine zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi.

Yaklaşık 8 ay süren çalışmalarda, şahısların kendilerini başkomiser ve savcı olarak tanıttıktan sonra, vatandaşları korkutmak suretiyle verdikleri hesap numaralarına ya da ATM üzerinden kimlik numaralarına para transfer ettirdiklerinin belirlendiğine değinilen açıklamada, örgüt şeklinde hareket eden şahısların yönetici ve işçi kadrosundan oluştuğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, elde edilen haksız kazancın yüzde 50'sinin örgüt yöneticilerine, geriye kalanının ise işçilere pay edildiği bildirilerek, örgüt içinde aktif rol oynayan yönetici ve yönlendirici şahısların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ve köylerinde yaşadıklarının tespit edildiği vurgulandı.

-35 ilde 77 olay-

Şahısların, 35 ilde 77 olay gerçekleştirdiklerinin belirtildiği açıklamada, vatandaşları dolandırmak suretiyle yaklaşık 500 bin lira parayı hesaplarına aktardığının saptandığı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi.

"Personelimizin gayreti ile yaklaşık 1 milyon lira para da müşteki vatandaşlarla telefon irtibatı kurularak, gereken ikazlar yapılıp para yatırmalarının önlenmesi şeklinde ya da yatırılan paralara bloke koydurtulmak sureti ile çekilmesinin önüne geçilerek vatandaşların mağduriyeti önlenmiştir. Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, 27 Kasım 2012 günü Şanlıurfa ili ve köylerine gidilerek örgüt lider ve yöneticilerinden 9 şahsın yakalanmasıyla ülke genelinde operasyon başlatılmış, 8 aylık süreçte yaptığımız tespitler doğrultusunda, ülke genelinde konuyla ilgili toplam 90 şüpheli yakalattırılmış, bunlardan 5'i ilimizde olmak üzere toplam 25'i tutuklanmıştır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: