Muş Sağlık Müdürü Ebiloğlu:

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, 2001 yılında il merkezinde 17 uzman doktorun görev yaptığını, bugün bu rakamın 10 katına

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, 2001 yılında il merkezinde 17 uzman doktorun görev yaptığını, bugün bu rakamın 10 katına çıktığını söyledi.

Ebiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda hastanede 170 pratisyen ve 156 uzman doktorun görev yaptığını bildirerek, kentte onkoloji uzmanı atanacağını ve kanser hastalarının da dışarı gitmeyeceğini belirtti.

Eskiden bazı sağlık ocakları kapalı olduğunu, açık olanlardaysa bir doktorun görev yaptığını hatırlatan Ebiloğlu, şu anda sağlık ocaklarında 4 veya 5 doktorun görev yaptığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kentte yapımı devam eden yeni devlet hastanesi inşaatında büyük bir yol kat ettiklerini ifade eden Ebiloğlu, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki yıl, yeni hastaneye, hastalarımızı mağdur etmeyecek şekilde taşınmaya başlayacağız. En geç 2014 yılında hastanemiz tamamen devreye girecek. Bölgenin en modern hastanesi olacak. Bütün odalarımızı 2 ve tek kişilik olarak ayarlandık. Bakanlık tarafından uygun görülmesi halinde, önümüzdeki yıl ek bina yaptırabiliriz. Şu anda onun altyapısını hazırlıyoruz. Ek bina talebimiz kabul edilirse, bölgenin en geniş ve kapsamlı hizmet veren hastanesi olacağız. Çevre illerde üçüncü basamak hastane yokken, bu hizmeti veren bir hastane konumuna geleceğiz. Hastaneleri birleştirdikten sonra, tek başına bir sağlık kampüsü olacağız. Halkımıza en iyi sağlık hizmetini vermeyi planlıyoruz."

Hastanede anjiyo merkezinin kurulmasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Ebiloğlu, bu merkezin açılmasının ardından kroner yoğun bakım ünitesini kuracaklarını ifade etti.

Ebiloğlu, "Anjiyo merkezi tek bir cihazdan ibaret değil. Anjiyo yapılan bir yerde by-pass ameliyatı da yapılabilecek. Cihazlarımızın çoğu geldi ve bu ay içinde çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Merkezi açtıktan sonra İstanbul Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesi'nden hocalarımız gelecek ve hastanemizde anjiyoya başlayacak. Bu merkezde hekimlerimiz 24 saat esasına göre görev yapacak" dedi.

Reklam
Reklam

Yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla kentte hocası olmayan bir üniversite hastanesi kurmuş olacaklarını bildiren Ebiloğlu, halkın kaliteli hizmet almasını sağlayacaklarını ifade ederek, ellerindeki mevcut şartları en iyi duruma getireceklerini belirtti.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: