Muş Selam Der’den ‘müslümanların Masumiyeti' Filmine Tepki

Muş Selam İlim, Eğitim, Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) tarafından Peygamber Efendimize hakaret...

Muş Selam İlim, Eğitim, Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der) tarafından Peygamber Efendimize hakaret içeren film protesto edildi.

Belediye Meydanı’nda bir araya gelen dernek üyelerine vatandaşlar da destek verdi. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan protesto gösterisinde konuşan Selam Der Başkanı Cesim Yılmaz, Amerika’da Yahudilerin desteğiyle Kıpti bir Hristiyan’ın ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filmde İslam’a ve Peygamber Efendimize alçakça dil uzattığını ifade etti. Amerika ve İsrail’in, İslam ve Kuran’ın her geçen gün parıldamasından dolayı çirkin ve nefret dolu bir şekilde öfkelerini kustuklarını vurgulayan Cesim Yılmaz; “Filmde İslam’ın şiddet yanlısı ve bu şiddetin de Hz. Muhammed’in (SAV) öğretilerinden kaynaklandığı iddia edilerek Peygamberimize hakaret edilmiştir. Bununla yetinilmemiş filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı İslam düşmanı olan zavallı, İslam’ı kansere benzetip, Müslümanların da yok edilmesi gerektiğini söyleyerek, İslam dünyasına meydan okuma küstahlığında bulunmaya devam etmiştir. Amerika ve İsrail, İslam ve Kuran’ın her geçen gün parıldamasından dolayı çirkin ve nefret dolu bir şekilde öfkelerini kustular. İnsanoğlunun en kutsal simasına karşı yaptıkları bu melun hadiseyle kara yüzlerini bir kez daha gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Hiçbir Müslümanın böyle bir küstahlığı kabul etmeyeceğini belirten Yılmaz şöyle konuştu:

“Yeryüzünde hiç kimsenin Efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. İnancımızın gereği olarak peygamberler arasında ayırım yapmayız ve saygıda kusur etmeyiz. Aynı şekilde Peygamberimize ve kutsallarımıza da saygı duyulmasını bekliyoruz. Ama tarih boyunca kafirler ve özellikle Yahudiler İslam’a karşı saldırı ve hakaretlerini sürdürmüşler ve bu çirkeflikte birbirlerine destek olmuşlardır. Böyle alçakça saldırılar karşısında Peygamberimizin hürmetini korumaları, tüm Müslümanların üzerine bir farzdır.”

Yapılan basın açıklamasının ardından İsrail ve Amerika bayrakları yakıldı. Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz