Muş Tarım Gıda Ve Hayvancılık Müdürü Kılıçoğlu:

Muş Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde kırmızı ve beyaz etlerin artık karıştırılamayacağını

Muş Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde kırmızı ve beyaz etlerin artık karıştırılamayacağını söyledi.

Kılıçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, et ve et ürünleriyle ilgili firmalara verdiği 3 aylık uyum süresinin sona erdiğini belirtti.

Tebliğin yürürlüğe girmesiyle, artık beyaz ve kırmızı etin karışımından ürün elde edilmeyeceğini ifade eden Kılıçoğlu, "Tavuk ile hindi veya dana ve koyun eti karışımından sosis ve salam üretilebilecek. Ürünün adı, tüketiciyi yanıltacak şekilde ifade edilemeyecek. Ürün etiketlerinde marka dahil olmak üzere, yüzde 100 dana, yüzde 100 göğüs eti ve benzeri ifadeler kullanılamayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: