Muş Tekstilde Kabuğunu Kırdı

İstanbul’dan Muş’a gelerek yatırım yapan Barco Tekstil, ürünlerini ağırlıklı olarak Almanya ve Fransa’ya ihraç ediyor.Muş'ta...

İstanbul’dan Muş’a gelerek yatırım yapan Barco Tekstil, ürünlerini ağırlıklı olarak Almanya ve Fransa’ya ihraç ediyor.

Muş'ta 2010 yılından beri üretim yapan tekstil fabrikası olarak bir yılda bir milyon üretim kapasitesinin üzerine çıktıklarını belirten işletme sahiplerinden Metin Akaydın, kalifiyeli eleman sıkıntısını Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü tarafından açılan meslek edindirme kursları sayesinde giderdiklerini söyledi. İŞKUR tarafından açılan meslek edindirme kursları ile yetiştirilen kalifiyeli elemanların yüzde 50’sinin istihdam edildiğini ve yaklaşık 300 kişiye iş kapısının açıldığını kaydeden Akaydın, şunları söyledi: “Muş’a yatırımcıların gelip hizmet vermesi gerekiyor. Biz bu zihniyeti oluşturduk ve hizmet vermeye başladık. Bu fabrikalar sayesinde birçok gencimiz istihdam ediliyor.”

Reklam
Reklam

“YÜZDE 100 İHRACATA YÖNELİK ÇALIŞIYORUZ”

Üretimlerinin yüzde 100 ihracata yönelik olduğunu belirten Metin Akaydın, İŞKUR desteği ile böyle bir tesis kurduklarını kaydetti. Akaydın, ayrıca şunları söyledi: “Biz 2010 yılında faaliyete geçtik, Merkezimiz İstanbul'da. Yıllık kapasitemiz yaklaşık bir milyon yüz adet. Günlük kapasitemiz 5 bin adet. Avrupa ülkelerine, ağırlıkla Almanya, Fransa’ya yüzde 100 ihracata yönelik çalıyoruz. Burada İŞKUR’dan almış olduğumuz destek ile bu hedefi yakalayabildik. İŞKUR’un vermiş olduğu destek olmasa idi böyle bir tesisin burada hizmet vermesi mümkün değildi.”

“TEKSTİLE 700 KURSİYER VERDİK”

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Muş İl Müdürlüğü tarafından açılan meslek edindirme kursları kapsamında tekstile 700 kursiyer verdiklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, kursiyerlerin yüzde 50’sinin işe alınması gerektiğini bir daha hatırlattı. Muş’taki istihdamı artırmaya yönelik çok sayıda faaliyetin olduğunu kaydeden Taylan, şunları ifade etti: “Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü olarak Muş’ta yaptığımız hizmetlerin birisinin faaliyetinin içerisindeyiz. Muş’ta bu tür faaliyetleri yapan iş yerlerinin çoğunluğunun çalıştığı elemanlar İŞKUR'un yetiştirdiği meslek edindirme kurslarından geliştirdiği insanlardan oluşuyor. Muş’ta bunun gibi birkaç iş yeri daha yetiştirdiğimiz elemanlar aracılığıyla hizmetlerine devam ediyor. Bizim amacımız, temennimiz Muş’ta bu tür iş yerlerinin, meslek yerlerinin artmasıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: