Muş Tema Gönülleri Korkut’ta Çevre Bilincini Anlattı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Genç Tema Gönüllüleri, ilköğretim okullarında ‘Çevre Bilincinin Gelişmesi’ adı altında Korkut...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Genç Tema Gönüllüleri, ilköğretim okullarında ‘Çevre Bilincinin Gelişmesi’ adı altında Korkut Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’nda seminerler vererek çevre temizliği yaptı

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Muş İl Temsilciliği, MŞÜ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ile Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi öğrencilerinin işbirliği ile Korkut Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’nda “Çevre Bilincinin Gelişmesi” semineri verildi. Seminere TEMA Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş, Okul Müdürü Ömer Okyay, Muş Genç TEMA Başkanı Engin Akyol, Okul İdarecileri, Üniversiteliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Topluma Hizmet Dersi kapsamında yürüttükleri projeleri geliştirerek çeşitli faaliyetlere de imza atan üniversiteli öğrenciler, yatılı bölge ortaokulunda kalan öğrencilerle birlikte çevre temizliği yaparak üniversite ile ilgili bilgiler verdiler.
“ÖĞRENCİLERDEN POZİTİF ENERJİ ALDIK”
Korkut Kız YBO’da düzenlenen seminer ve çevre temizliği faaliyetinin amacına ulaştığını belirten TEMA Muş İl Temsilcisi İhsan Aytemiş, okul okul gezeceklerini söyledi. Tüm okulları tek tek ziyaret edip öğrencilere seminer vereceklerini belirten Genç Tema Başkanı Engin Akyol, Korkut’ta ağaç dikim faaliyetlerinde bulunacaklarını söyledi.
Özellikle evsel ve diğer tüm katı atıklar üzerinde durup geri dönüşümü güçlendirmek istediklerini ifade eden Akyol, şunları söyledi: “Tema Vakfı ile birlikte Üniversite Genç Tema gönülleri olarak topluma hizmet kapsamında okullarda çevre bilincinin gelişmesi için eğitimler veriyoruz. Bu etkinliklerimizle gençlerimizi, öğrencilerimizi; erozyonla mücadele konusunda ve verimli toprakların konusunda örnek sunumlarla bilgilendirmeler yapıyoruz. Amacımız doğayı kurumak, her şey insanların ellerinde geçtiği için biz ne kadar hitap edersek; okullara ve öğrencilere o kadar amacımıza ulaşmış olacağız. Öğrenci kardeşlerimiz erozyonu bilsin, bir bitki nasıl yetiştirilir, erozyon nasıl olduğunu, nasıl önlendiğini ve doğanın insan için vazgeçilmez bir kaynak olduğun anlatmak istiyoruz. Ayrıca nasıl ders çalışır, nasıl bir yöntem ve yol izleyeceğine yardımcı oluyoruz. Yani bizim amacımız doğayı korumak ve sevdirmektir. Sonuçta biz bu doğada yaşıyoruz ve doğa bizim için bir nimettir.”
“ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU”
Kız YBO Müdürü Ömer Okyay ise “Muş TEMA Vakfı ve Genç TEMA Gönüllüleri ekibine aynı zaman da bu ekibe katılan üniversite öğrencilerinin öğrencilerimize vermiş oldukları eğitimden dolayı çok teşekkür ederim. Öğrencilerimiz bu sayede bir araya gelerek samimi bir ortam oluşturuldu. Güzel bir sosyal faaliyet oldu öğrencilerimiz içinde çok yararlı bir eğitim oldu. Aynı zamanda öğrencilerimiz erozyon konusunda bilinçlendiler” dedi. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi öğrencisi Ayşe Yalçınkaya da “Burada öncelikle TEMA’yı anlatmaya çalıştık. Sonuçta insanlar sosyal bir varlıktır; sosyal varlıklar insanca yaşamayı hak ederler. Bizler sadece çocuklarımıza çevreyi korumaları değil ayrıca insanca yaşamanın nasıl olduğu, geleceğe doğru özgüvenleri doğrultusunda nasıl olduğunu anlatmaya çalıştık. Ablaları, ağabeyleri olarak telkinlerde bulunmaya çalıştık, elimizden geldiği kadarıyla dolu dolu bir zaman geçirdik” diye konuştu. Öte yandan seminere Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği; Şüheda Yazgan, Elif Zehir, Mustafa Karagöz Ayşegül Kurnaz, İlköğretim Matematik ve Buket Sert, Fen Bilgisi Öğretmenliği; Serpil Şahin, Ferhat Aslan ve Tuğba Önal, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi; Ayşe Yalçınkaya, Sınıf Öğretmenliği; Zelal Ceylan, Gıda Teknolojisi’nden Amine Kırs ve Gülbahar Orak katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: