Muş TSO Başkanı Sinecem: "Muş'ta Ihracatta Yüzde 40 Artış Sağlandı"

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, "Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2012 yılı ihracat rakamlarına göre, Muş

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, "Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2012 yılı ihracat rakamlarına göre, Muş ihracatta yüzde 40 artış sağladı" dedi.

Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, ihracat listesinde bir zamanlar adı bile olmayan Muş'un, şimdi 65'inci sırada olduğunu belirtti.

İhracat oranının artmasına vesile olan yatırımların Muş için önemli kuruluşlar olduğunu ifade eden Sinecem, açıklamasında şunlara yer verdi:

"AK Parti hükümetinin belirlediği 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birine sahip olma hedefine, adım adım ilerlemekteyiz. Ortadoğu'daki çatışma ortamına, Avrupa'daki ekonomik krize aldırmadan yoluna devam eden Türkiye, her geçen gün büyümekte ve güçlenmekte. İlimiz de bu büyümeden ve gelişmeden pay almaktadır. Teşvik yasası kapsamında Muş'un daha fazla yatırımcıya kavuşması halinde listedeki tırmanışımız devam edecek. 2023'te hedefimiz ihracat listesinde 49'uncu sırada yer almaktır. Teşvik Yasası'nın meyvelerini vermesiyle, hedefimize daha kısa sürede ulaşacağız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Sabri Yıldırım / Yunus Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: