Muş Valiliği’nden Kış Genelgesi

Muş Valisi Ali Çınar, kış aylarında kamu kurumlarının, tüzel ve gerçek kişilerin alacakları tedbir ve...

Muş Valisi Ali Çınar, kış aylarında kamu kurumlarının, tüzel ve gerçek kişilerin alacakları tedbir ve uyması gereken kullarla ilgi bir genelge yayımladı.

Vali Ali Çınar imzası ile yayımlanan genelgede, Muş ili mülki hudutları dâhilinde meteorolojik hava koşullarından kaynaklanan herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması, vatandaşlarımızın genel hayatını olumsuz etkileyecek ve onları mağdur edebilecek durumların ortaya çıkmaması, halkın can ve mal güvenliğinin temini için; tüm kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde mevsimsel plan ve tedbirlerini bir kez daha gözden geçirmeleri istenildi.

Reklam
Reklam

Eksikliklerin ivedi olarak tamamlanması ve vatandaşların da üstüne düşen görevleri yerine getirmeleri konusunda uyarılarda bulunulan genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Önümüzdeki günlerden itibaren mevsimsel değişikliklerle birlikte yağışlı ve soğuk bir döneme girileceğinden başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları tertip ve hazırlıklarını tamamlayacaklardır. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiler ve gerçek şahıslar kullandıkları binaların çatılarında biriken kar ve buz kitlelerini belli aralıklarla temizleyecek ve veya temizlettireceklerdir. Çatıda biriken kar kalınlığı 30 santimetreyi geçtiği takdirde kesinlikle temizlemeyi ihmal etmeyeceklerdir. İlimiz genelindeki işyerleri ve binaların çatılarında biriken kar ve buz kitleleri kaldırımlarda yürüyen vatandaşlarımız için tehlike oluşturmaktadır. Bundan kaynaklanabilecek tehlikelerin önlenebilmesi amacıyla, işyerleri ve binaların çatılarında biriken kar yığınları ve saçaklardan sarkan buz kitleleri temizlenirken vatandaşın can güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde tedbirler alınacaktır. İl genelinde özellikle şehir merkezlerinde karla mücadele sırasında, vatandaşlarımız araçlarını karla mücadele yapan ekiplerin çalışmalarını engellemeyecek şekilde park edeceklerdir. İl ve ilçe merkezleri ile bağlı köylerinde planlanan kar mücadelesinin aksatılmadan yürütülebilmesi için vatandaşlarımız asılsız ihbarlardan kaçınacaklardır. İlimiz genelinde; kış mevsiminde tüm ticari ve hususi araçlar kış lastiği (kar tipi) kullanacaklardır. Belirtilen tedbirleri uygulamayan veya engelleyenler hakkında, ilgili kanunlar ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerine göre cezai işlemler uygulanacak olup, belirtilen esasların yürütülmesinden Belediye Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordineli olarak görevli ve sorumlu olacaklardır. Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet alanlarında gerekli tedbirleri almalarını, hizmet ve faaliyetlerini herhangi bir aksaklığa meydan vermeden yürütmelerini ve vatandaşlarımızın da hava koşullarını ve uyarıları dikkate alarak belirtilen konulara hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: