Muş Valisi Çınar: Yatırımcıya 1 Günde Arsa Tahsisi Yapıyoruz

Muş Valisi, Ali Çınar, yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini ve Organize Sanayi Bölgesi'nde bir günde...

Muş Valisi, Ali Çınar, yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini ve Organize Sanayi Bölgesi'nde bir günde ücretsiz arsa tahsis ettiklerini söyledi.

Ali Çınar, Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında, ildeki işsizlik oranının yüzde 11–12 civarında olduğunu belirtti. Türkiye İş Kurumu’nun 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında 2 bin kişinin okullarda istihdam edildiğini kaydeden Çınar, Muş’taki işsizlik sorunun çözümü için çalışmalarını büyük bir gayretle yürüttüklerini dile getirdi.

Muş’taki işsizlik sorunlarına değinen Çınar, sorunla ilgili çeşitli çözümler getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Türkiye İş Kurumu’nun 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında Muş’ta 3 bin kişiyi istihdam etmeye gayret ettiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Vali Çınar, "Bizim şuanda toplum yararına çalışma projesi kapsamında 2 bin insanımız il merkezi, ilçe merkezi ve beldelerimizde okullarımızda çalışıyorlar. Biz bunları sürekli hale getirmeye çalışıyoruz. Hatta bu kapasitemizi 3 bine doğru çıkarmak istiyoruz. Çünkü bizim insanlarımız yeteri kadar mesleki eğitim almamış, yeteri kadar nitelikli hale gelmemiş ve ev geçindiren insanlarımızın da bir fırsata ihtiyacı var. Bunu sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

"BİR GÜNDE YATIRIMCIYA ARSAYI VERİYORUZ"
Çınar, Muş’un ekonomisine katkı sağlamak ve yeni istihdam alanlarının oluşması için Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımcılara bir günde arsa tahsisi işlemleri yaptıklarını ve yatırımcıya teslim ettiklerini söyledi.

Muş’un devlet teşviklerinde 6. bölgede yer aldığını hatırlatan Vali Çınar, "Tabi kalıcı işsizliğin kalıcı çözümü kamunun bu tür çözümleri ile yeterli olmaz. Gerek organize sanayimizde gerekse Muş sanayisinde, gerekse ilçelerimizde yürütülen üretim faaliyetlerinin artırılması, daha çok sanayi üretimlerin olması daha çok fazla insan çalıştıracak. İstihdam odaklı işletmelerinin çoğaltılması bunlardan bir tanesi de organize sanayisinde yapacağımız çalışmalardır. Bu konuda yatırımcılarımıza bir günde gerekli işlemleri yaparak arsayı teslim ediyoruz. Yeter ki yatırımcı gelsin, yeter ki iş alanları gelişsin biz her türlü desteği veririz. Bu güzel gelişmeler olursa istihdam alanları oluşur ve işsizlik oranlarında ciddi düşüşler olur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: