Muş Valisinden Yaralı Askere Ziyaret

Muş Valisi Ali Çınar, Varto'da terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş...

Muş Valisi Ali Çınar, Varto'da terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Cumali Boruk'u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Cumali Boruk'la görüşen Vali Ali Çınar, daha sonra makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konuşmasında dün akşam bir astsubayın şehit olduğu hain saldırıya değinen Vali Çınar, "23 Mayıs günü Varto ilçe merkezinde İlçe Jandarma Komutanlığında trafik tim komutanı olarak görev yapan Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın isimli personelimiz, saat 19.00 sularında hain bir saldırıya uğradı. Susturucu bir silahla yakın mesafeden ateş edilerek ağır yaralanan arkadaşımız hastanede şehit oldu. Hain saldırının hemen ardından Varto ilçesindeki güvenlik görevlilerimiz alarma geçti. Kaymakamımız ve oradaki adli yetkililerin bir araya gelmesi suretiyle hem idari hem adli süreç başlatıldı. Bu olayın fail veya faillerini yakalamak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. İlçe merkezinde muhtemel yerlerde arama yapıldı. Bunun yanı sıra Varto ilçe merkezi yakın kırsalında da bu eylemi yapanların olabileceği değerlendirildi. Buna yönelik de gece yarısı operasyon başlatıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Dünkü saldırının ardından yürütülen çalışmalar kapsamında bu sabah saatlerinde bir grupla sıcak temas sağlandığını vurgulayan Çınar, "Sabah saatlerinde Varto ilçe merkezine yakın kırsal alanda özel harekat personelimizle ilk temas sağlandı. İlk temas neticesinde bir terörist etkisiz hale getirildi. Bu arada ilk temas esnasında operasyonda görev alan bir uzman çavuş arkadaşımız da yaralandı. Yaralı arkadaşımız helikopterle hastaneye getirildi. Yaralımızın sağlık durumu iyi. Ayrıca çatışmanın yaşandığı ormanlık alanda devletimizin tüm güvenlik unsurlarıyla hava destekli operasyonumuz devam etti. Operasyonumuz akşam saatlerinde bir netice verecektir. Yapılan operasyonlarla ilgili net bilgileri akşam saatlerinde kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Terörle mücadelenin daha kararlı ve daha etkin bir şekilde yürütüleceğinin altını çizen Çınar, "Terörle mücadelede devlet olarak, tüm kamu kurumları olarak dün nasıl kararlı mücadele ettiysek bugün ve yarın da daha kararlı, daha etkin mücadele edeceğiz. Şehitlerimizin kanı kesinlikle yerde kalmayacak. Öncelikle bu terör eylemini yapanları biz sağ yakalayıp adalete teslim etmek istiyoruz. Devletimizin hukuk kuralları içerisinde cezalandırılmalarını istiyoruz. Ancak bizim bu önleme operasyonlarımız sırasında veya güvenlik güçlerimize silah doğrultmaları durumunda da meşru müdafaa doğruyor. Bu durumda terör eylemlerine katılanlarla, askerimize, polisimize, vatandaşımıza silah doğrultanlarla, vatandaşlarımızın, güvenlik güçlerimizin canına kast edenlerle de en güçlü şekilde mücadele edeceğimizi, onlara karşılık vereceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Devletin gücü karşısında hiç kimse duramaz. Milletimizin birlik ve beraberliği karşısında bu tür hain emeller peşinde olanlar hiçbir sonuca ulaşamaz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Terör örgütü üyelerine teslim olmaları konusunda çağrıda bulunan Çınar, "Özellikle bu tür eylemler içerisinde bulunanlar, hatta belki kandırılarak götürülenler bir an önce devletimizin şefkatli kollarına teslim olsun, adalet mercilerimize teslim olsun ve bu çıkmaz yoldan geri dönsün. Çünkü bu yol; içine girenleri kahreden, perişan eden bir yoldur" şeklinde konuştu.

Sıcak temas sağlanan grubun 5 veya 6 kişi olduğunu değerlendirdiklerini kaydeden Çınar, gruptaki bir teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Çatışmayla ilgili net bilgileri çatışma sonunda paylaşacaklarını dile getiren Çınar, "Daha fazla etkisiz hale getirilen terörist olup olmadığıyla ilgili detaylı açıklamayı biraz daha netleştikten sonra yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Biz kesin bilgilerle konuşmak durumundayız. Birtakım duyumlarla, teyit edilmemiş bilgilerle konuşursak doğruyu söylememiş oluruz. Akşam saatlerinde net bilgiyi sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Terörist grubun dün akşamki saldırıyla bağlantılı olabileceğini değerlendirdiklerini ifade eden Çınar, bunun da daha sonra netlik kazanacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: