Musa Ağacı Ve Defne Yolu, Hatay’ın Tanınırlığını Arttırdı

Sahip olduğu sayısız değerleri, tüm dünyaya örnek olan barış ve hoşgörüsü ile haklı bir gurur...

Sahip olduğu sayısız değerleri, tüm dünyaya örnek olan barış ve hoşgörüsü ile haklı bir gurur yaşayan Hatay’ın turizm alanında adanın duyurulması amacıyla yürütülen çalışmalar sürüyor.
Bu kapsamda tarihi çınar ağacı ile tanınan Samandağ ilçesine bağlı Hıdırbey Köyü’nde gerçekleştirilen ‘Musa Ağacı Çevre Düzenlemesi’ ile Samandağ-Yaylıca Beldesi ile Hıdırbey Köyü arasındaki yolun Musa Ağacı’na kadar olan bölümünün ‘Defne Yolu’ olarak düzenlenmesi için çalışmalara başlandı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hıdırbey Köyü, Defne Yolu ve tarihi Musa Ağacı alanında incelemelerde bulundu. Vali Lekesiz, Defne Yolu boyunca vatandaşlarla sohbet etti ve herhangi bir talepleri olup olmadığını sordu. Tarihi Musa ağacı çevresinde kurulu olan ve köy sakinlerinin kendi ürünlerini sattığı tezgahları gezen Lekesiz, köylülerden ürünler hakkında bilgi aldı. Vatandaşların, Defne Yolu’nun ve Musa Ağacı çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından, bölgeye ziyaretçi sayısının arttığını, yurt içinden ve yurt dışından daha çok ürün siparişi aldıklarını iletmesi memnuniyetle karşılandı.

Reklam
Reklam

İncelemelerin ardından Vali Lekesiz başkanlığında düzenlenen toplantıda, söz konusu projelerde gelinen nokta değerlendirildi. ‘Defne Yolu logosunun belirlendiği toplantıda ayrıca bölgeye ulaşımın rahat bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla yapılması planlanan ‘Turizm Yolu’ projesi de katılımcılarla paylaşıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: