Muş'a Alınan Yeni Araçlar Tanıtıldı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Muş Valiliği tarafından, afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere alınan araçlar tanıtıldı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Muş Valiliği tarafından, afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere alınan araçlar tanıtıldı.

Valilik binası önünde düzenlenen törenle teslim alınan araçlarla ilgili bilgi veren Vali Ali Çınar, kentte deprem, toprak kayması, erozyon, çığ düşmesi, su baskınları ve benzeri olayların zaman zaman yaşandığını ve devlet olarak her türlü afet ve acil durum karşısında tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

Araçların yaklaşık 300 bin liraya mal olduğunu belirten Çınar, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, afet durumunda en hızlı şekilde acil yardım ve kurtarma faaliyetleri yürütebilmek için elimizdeki imkanların iyi olması lazım. Gerek personelimizin afet bölgesine ulaşması, gerekse afette müdahalede kullanılan kurtarama araçlarının en yüksek kalitede olması gerekiyordu. Bunun için iki kurtarma amaçlı pikap ve iki kar üstü araç aldık. Bunlar çok güçlü. Bölgemizin en iyi kurtarma araçları diyebiliriz."

Daha sonra kar motoruna binen Çınar, teknik donanımlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: