Musa Anter'in Oğlu: Babamın Öldürülmesine Karar Veren Mercileri Arıyorum

Yazar Musa Anter suikastinde tetikçilik yaptığı iddia edilen Hamit Yıldırım, Şırnak'ta gözaltına alındı. Diyarbakır'da 1992...

Yazar Musa Anter suikastinde tetikçilik yaptığı iddia edilen Hamit Yıldırım, Şırnak'ta gözaltına alındı. Diyarbakır'da 1992 yılında faili meçhul bir cinayete kurban giden yazar Musa Anter'in oğlu Anter Anter, katili umursamadığını belirterek, buna karar veren mercileri aradığını söyledi.

'A Haber Televizyonu'na konuk olan ve babasının katil zanlısının yakalanmasını değerlendiren Anter, daha önceleri Türkiye'ye gelmek istediğini, ancak bunun defalarca engellendiğini ifade etti. Başbakan'a yazdığı mektup sonrası Türkiye'ye geldiğini anlatan Anter, "Bir insan ülkesine böyle gelir mi? Suçum neydi?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Artık Türkiye'deki kan ve gözyaşının dinmesini isteyen Anter, elini taşın altına koymaya hazır olduğunu vurguladı. 20 yıl değil 200 yıl da olsa bu davanın olacağını dile getiren Anter, katil zanlısıyla yüzleşeceğini söyledi. Global bir dünyada yaşandığına dikkat çeken Anter, bu kan davalarının bitmesi gerektiğini ifade etti. "Artık yeter; barışın gelmesi gerekiyor." diyen Anter, babasının öldürüldüğü dönemdeki yöneticilerden şikayetçi olduğunun altını çizdi.

Süleyman Demirel, Ünal Erkan, İsmet Sezgin ve Mehmet Ağar'dan şikayetçi olduğunu anlatan Anter, yardımcı olunması halinde bu insanların neler yaptığını ispatlamaya çalışacağını kaydetti. Çağrılması halinde nerede olursa geleceğini belirten Anter, mozaik bir ülkede yaşadıklarını ve Türkiye'yi parçalamaya çalışan çok insanın bulunduğuna dikkat çekti.

Hala yasaklamaların olduğunu ve bunları kabul etmediğini vurgulayan Anter, Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlatarak "Eskiden bölgede kontroller vardı. Ancak gittim, gördüm, şimdi kontrolleri görmedim. Bu beni memnun etti." diye konuştu.

Reklam
Reklam

100 sene sonra da olsa sosyal hakların verildiğini dile getiren Anter, kardeşçe olunması gerektiğinin altını çizdi. Kendisinin sorununun katil zanlısı olmadığını ifade eden Anter, "Buna karar veren mercileri arıyorum. Bunları inkar etmenin gereği yok. Bunlar suçlu." şeklinde konuştu.

"Suçları neyse ortaya çıksın. Halk rahat etsin, şu an halk rahat değil. Ben bundan rahatsızım." diyen Anter, babasının katil zanlısının yakalanmasının ise faili meçhul cinayetler konusunda güzel bir etki oluşturacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz