Muş’a yatırım yapan tekstilcilerin pazar sorunu yok

İstanbul’dan Muş’a gelerek yatırım yapan tekstilciler, dünyanın birçok ülkesinde yaşanan pazar sorununu ilde yaşamadıklarını ve...

İstanbul’dan Muş’a gelerek yatırım yapan tekstilciler, dünyanın birçok ülkesinde yaşanan pazar sorununu ilde yaşamadıklarını ve Amerika ile Almanya gibi gelişmiş ülkelere ürün sattıklarını söylediler.
Yaklaşık 20 yıldan beri İstanbul’da hizmet veren tekstilcilerin Muş’a gelmesi, yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür ve TUSKON’a bağlı Muş Aktif Sanayici İş Adamları Derneği (MAKSAD) Başkanı Cemalettin Çelik, Varto Tekstil adı altında üretim yapan firmayı ziyaret etti. Firma bünyesinde 230 kişinin istihdam edilmesine sevindiklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, şunları ifade etti:
“230 kişi burada çalışmakta, temel hedef 450 kişi. Bu kapasitenin artırılmasının nedeni Muş Valimiz Sayın Ali Çınar’ın katkıları ile İstanbul’dan fabrikalar buraya getirilerek, kardeşlerimiz Muş’un kalkınmasında bizleri mutlu etmiştir.”
Yapılan ziyaretlerden memnun kaldığını belirten Varto Tekstil Fabrikası İşletmecisi Düzgün Baba da tekstil fabrikasını büyüterek, 2 bin 500 kişiyi istihdam etmek istedikleri söyledi. Baba, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz yaklaşık 20 yıldır İstanbul’da bu işi profesyonel olarak yapıyoruz. En son 2010'da Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan’ın direktifleri ile biz doğduğumuz ilimize nasıl yardımcı olabiliriz diye yatırım yapmak istedik. Biz burada 250 kişiyi istihdam ediyoruz. Bizim hedefimiz, aslında bu rakam değil, eğer ki bize Sayın Bakanımız Çağlayan ile de konuştuğumuz gibi hem yer olarak hem maddi olarak destek sağlanırsa, bizim hedefimiz burada 2 bin 500 kişiyi iş sahibi yapmaktır. Burada çok iyi iş olanaklarımız var, herkesin pazar sorunu varken Amerika, Almanya ve birçok ülkeye ürün ihracatı yapabiliyoruz.”

Reklam
Reklam

“TEŞVİK ALIP KAÇANLARDAN ŞİKÂYETÇİYİZ”
MAKSAD Başkanı Cemalettin Çelik ise Muş’un tek sorununun teşvik alıp kaçan yatırımcılardan şikayetçi olduklarını söyledi. Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim ortak sorunumuz, buraya teşvik amacı ile alınan yatırımlardır. Tamamen işin kaymağını, parasını alıp daha sonra işi yüz üstü bırakıyorlar, biz bundan çok şikâyetçiyiz. Yani burada bankaların esnaflara çok büyük sıkıntıları var. Karadeniz'de ya da başka bir bölgede esnaflara çok güzel kolaylıklar sağlayan bankalar var. Buradaki esnaflarımıza gerekli desteği sağlamamaktadır. Tabi bunun art niyetli olan insanlara yapıyorlar ama gelip de bu fabrikalara bakarlarsa emin olun ki onun ile hiçbir alakası yok.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz