Muş’a yatırım yapanlara ‘İl Genel Meclisi’ engeli

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Acıbadem Grubu tarafından yaptırılacak yurdun arsa talebini...

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Acıbadem Grubu tarafından yaptırılacak yurdun arsa talebini reddeden İl Genel Meclisi’nin gönüllü yatırımcıları engellediğini söyledi.
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç’ın girişimleri sonucu Muş’a yurt yapma sözü veren Acıbadem Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından yaptırılacak olan yurt için Muş İl Genel Meclisi üyeleri arsa vermedi.
İl Genel Meclisi’nin bu kararı üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, şunları söyledi: “Ben kişisel olarak çeşitli girişimlerde bulundum. Çünkü bu yükü sadece devletin sırtına yüklemekle bu iş çözüm bulmaz. Bu doğrultuda Acıbadem Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’la bir görüşmem oldu. Kendisi ile Muş’a nasıl bir katkı sağlayabilir diye konuştuk. Sayın Aydınlar, Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerine hizmet verecek olan bir yurdu yapmayı taahhüt etti.”
Muş Valisi Ali Çınar ile görüşme yapıp Mehmet Ali Aydınlar’ın yapacağı yurt için arsa tahsisi talebinde bulunduğunu belirten İnanç, yapılan görüşme sonucunda Acıbadem Vakfı’nın Bakanlar Kurulu’na göre kamu yararına çalışan bir vakıf olmadığının ortaya çıktığını söyledi. İnanç, “Sayın Valimiz ilgili vakfa yer tahsisinin söz konusu olmayacağını, ancak Bakanlar Kurulu’na göre kamu yararına hizmet veren bir dernek söz konusu ise onlara böyle bir tahsis yapabileceklerini ifade etti. Bizde bu bağlamda rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın da kurucuları arasında yer aldığı ve büyük oranda eğitim-öğretim, yurt ve öğrencilere hizmet verme konusunda çalışan İlim Yayma Cemiyeti ile irtibata geçtik. İlim Yayma Cemiyeti, Acıbadem Grubu'nun yapacağı yurdun işletmesini üstleneceğini bildirdi. Durum böyle olunca resmi olarak 3 dekar arazinin İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilmesi konusunda İl Genel Meclisi’nden talepte bulunuldu.” diye konuştu.
Muşlu olmamasına rağmen Muş’a ve Muş Alparslan Üniversitesi’ne katkı sağlamak isteyen bir iş adamının girişimlerinin İl Genel Meclisi tarafından engellendiğini kaydeden İnanç, talebin Muş Alparslan Üniversitesi'nin olduğunu hatırlattı.
Kararın düzeltilmemesi halinde, dünyanın sonunun gelmediğini kaydeden İnanç, kurumsal olarak diğer kurumlarla olan ilişkilerini bir kez daha gözden geçireceklerini vurguladı.
Tamamen gönül işi olan bir işe engel olmanın ne kadar doğru olduğunun takdirini Muş halkına bıraktığını belirten İnanç, “Her zaman söylediğimiz gibi Muş’a katkı sağlamak isteyenler ve Muş’a yatırım yapmak isteyenlere çelme takanlar olduğu müddetçe, biz de üniversite olarak bu duruma göre pozisyon alırız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz