Müsaid Başkanı Şimşek’ten Gençlere Tavsiyeler

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Genç MÜSİAD üyelerine...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Genç MÜSİAD üyelerine mesleki tecrübelerini anlattı.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi Tecrübe Paylaşım Toplantılarının yeni dönemde ilk konuğu MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek oldu. Şimşek, kendinden ve iş hayatından bahsederek MÜSİAD ile nasıl tanıştığını anlattı. Şimşek, “Bu masaların etrafındaki toplantıların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ben üniversite birinci sınıfta bu tür faaliyetlerin içinde bulundum. Böyle olduğum için Allah’a şükrediyorum. Zaman hakikaten çok hızlı geçiyor, geriye dönüp baktığımızda bunu çok iyi hissedebiliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Genç MÜSİAD üyelerine tavsiyelerde bulunan Şimşek, “Bu sivil toplum kuruluşlarının çatısının altına ne kadar genç yaşta gelirseniz, gelecekte aynı masada yanınıza oturan kişiyi çok güzel yerlerde görebilirsiniz. Bunun canlı örneklerini ben çok yaşadım. Eskiden beraber olduğum arkadaşlarımı şimdi çok güzel yerlerde görüyorum. Bu zamanın kıymetini iyi bilmenizle alakalıdır. Arkadaşlarımla bir araya gelerek önce bir poliklinik kurduk ancak burası yetmiyordu bize. Daha sonra özel bir hastanenin ihalesine girdik ve kazandık. Konya’mızın ilk ve tek ruhsatlı özel hastanesini açtık. 2000’li yıllarda MÜSİAD’a üye oldum. Şimdi keşke daha önceden üye olsaydım diyorum. Biz yönetime girdikten sonra genç işadamlarını bir araya getirmek için 2002 yılında Genç MÜSİAD’ı kurmaya karar verdik ve bu fikrimizi genel merkeze bildirdik. Genel Merkez bu projemizi çok beğendi ve Genç MÜSİAD kurumsallaştırıldı. Bizler sizler kadar şanslı değiliz, bu fırsatları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Sermaye kıtlığı önemlidir ama fikir kıtlığı ondan daha önemlidir. Fikir olmadığı zaman sermaye olmaz. Fikirleri ve projeleri olan bir kurum olmamız gerekiyor. Projelerimizin birçoğu tamamlanmış durumda. Konya proje kıtlığı sıkıntısı çekiyor bu yıllarda. Bizler bir proje havuzu oluşturacağız. Sizler Konya’mıza çılgın projeler sunacaksınız ve iyi hayaller kuracaksınız. Toplantılarınızda yeni projeler üretin” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: