Müşerref: Pakistan tehlikeli bir yerde

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkesinin tehlikeli bir yerde olduğunu ve aşırı dincilerin hükümetin yetkisini tehdit ettiğini bildirdi.

Müşerref, bugün olağanüstü hal ve anayasayı askıya alma kararından sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, militan eylemlerin başkent İslamabad'a bile sıçradığını belirterek, "radikal dinciler hükümetin iradesini kendi ellerine alıyor ve daha kötüsü ılımlılara kendi eskimiş fikirlerini kabul ettirmeye çalışıyor" dedi.

Müşerref, geçen Temmuzda İslamabad'daki kanlı Lal Mescid'i baskınının uluslararası bir utanç olduğunu da belirtti. Müşerref, Ocakta yapılması planlanan ve sivil yönetime giden yolu açması beklenen parlamento seçimlerinden sonra demokrasinin yeniden kurulacağına inandığını da ifade etti.

Reklam
Reklam

YARI FELÇLİ HALE GELDİ

"Benim gözümde, esefle söylüyorum, bazı unsurlar demokrasi yolunda engeller yaratıyor" diyen Müşerref, bu kaosun kişisel çıkarlar ve Pakistan'a zarar vermek için yaratıldığını düşündüğünü söyledi. Bazı bağımsız televizyon kanallarının belirsizlik atmosferine katkıda bulunduğunu söyleyen, ancak isim vermeyen Müşerref, Yüksek Mahkemeyi'de eleştirerek, mahkemenin aralarında polisin de bulunduğu devlet memurlarını cezalandırdığını ve hükümet sistemini "yarı felçli" hale getirdiğini kaydetti.

Müşerref, olağanüstü hali, demokrasiye geçişi tamamlamak için ilan ettiğini ve uluslararası toplumdan bu konuda anlayış beklediğini bildirdi. Müşerref, parlamentonun çalışmaya devam edeceğini söyledi.

AA

Anahtar Kelimeler: